Nyheter| Domino Kai får pris för sin kamp för romerna

WikipediA

Martin Luther King-dagen, måndag den 21 januari 19.00, uppmärksammas bland annat Domino Kai i Norrmalmskyrkan. Domino Kai får där ta emot King-priset på platsen där Martin Luther King en gång predikade i samband med att han tog emot Nobels fredspris.

Juryns motivering lyder:
”Romernas långa historia i Sverige kantas av kampen för ett värdigt liv och lika rättigheter. Domino Kai har genom praktiskt arbete och opinionsbildning gett röst åt en grupp som alla pratar om men som sällan blir lyssnad på. I sann Martin Luther King-anda är han en brinnande folkbildare, brobyggare och inspiratör som steg för steg gör världen bättre genom goda idéer, mycket arbete och stort hjärta.”

– Jag är fantastiskt glad över att ha fått Martin Luther King-priset. Jag har egentligen inga ord som beskriver vilken glädje detta är och hur viktigt detta är, säger Domino Kai på hemsidan för Martin Luther-priset.

Matrin Luther-priset har delats ut varje år sedan 2005 och går till en person med tydlig koppling till Sverige och som verkat i Martin Luther Kings anda. Tidigare pristagare har bland annat varit Fatemeh Khavari (2018), Martin Schibbye (2017) och Malena Ernman (2016).

De som står bakom priset är Sveriges kristna råd, Equmeniakyrkan och Kristna Fredsrörelsen. Priset är godkänt och verifierat av Martin Luther Kings efterlevande.

DIKKO sällar sig till gratulationerna för priset till Domino Kai.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu