Nyheter| Kulturrådet – Stödpaket till kulturen

Pixabay

Nu går det att söka stöd från Kulturrådet för intäktsbortfall på grund av inställda och uppskjutna kulturevenemang till följd av coronaviruset. Ansökningsomgången öppnar i dag 28 april.

Ansökningsperioden är kort och vi förväntar oss ett högt söktryck. För att avlasta våra tekniska system finns det tre olika sista ansökningsdagar beroende på om ansökan är för:

• Utställningar, föreläsningar och liknande evenemang: ansökningsperiod 28 april–11 maj

• Scenkonstföreställningar: ansökningsperiod 28 april–12 maj

• Konserter: ansökningsperiod 28 april–13 maj

Vi vill gärna få in ansökningar så tidigt som möjligt så att de kan spridas över ansökningsperioden. Stödet söks via vår onlinetjänst. Vår ambition är att fatta beslut om hur bidraget ska fördelas före midsommar.

Skapa ett konto redan nu
Organisationer som söker bidrag hos oss för första gången kan gärna skapa ett användarkonto i vår onlinetjänst redan nu, även om ansökan görs senare. Skapa konto i onlinetjänsten.

Stödpaketet i korthet
Stödet kan sökas av arrangörer av inställda och uppskjutna kulturevenemang. Även konstnärligt verksamma aktörer som arbetat med eller skulle ha medverkat i evenemanget kan söka. Stödet omfattar evenemang som riktat sig till allmänheten och skulle ha hållits före den 31 maj 2020.

Webbinarier
Du kan också höra våra medarbetare berätta om stödet och ställa frågor på ett av våra webbinarier:

• 30 april kl. 14.00–14.50: Delta i webbinariet
• 5 maj kl. 11.00–11.50: Delta i webbinariet
• 7 maj kl. 13.00–13.50: Delta i webbinariet

Frågor och svar
Har du frågor om stödet, börja med att titta i vårt forum. Där kan du även ställa egna frågor om du inte hittar svaren du söker.Läs mer om stödpaketet

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu