Nytt nätverk: Feminist Collective of Romani Gender Experts

Nätverket består av transnationella romska kvinnliga yrkesverksamma från olika områden som akademi, hälsa, juridik, statsvetenskap, kommunikation, konst och vidare.

Feminist Collective of Romani Gender Experts främjar jämställdhet och förespråkar romska kvinnors rättigheter. Syftet är att ge romska kvinnor möjlighet att delta aktivt och meningsfullt i samhället samtidigt som de tar itu med de utmaningar de står inför på grund av sitt kön och etnicitet.

Feminist Collective of Romani Gender Experts fokuserar på frågor som utbildning, sjukvård, våld mot kvinnor och politisk representation. De tillhandahåller också utbildning för sina medlemmar för att förbättra deras kompetens och uppmuntrar deras deltagande i beslutsprocesser. Genom att ta upp dessa frågor och stärka romska kvinnor, arbetar Feminist Collective of Romani Gender Experts för att skapa ett mer rättvist och inkluderande samhälle.

Läs mer om Feminist Collective of Romani Gender Experts HÄR

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS