Poddserie sprider kunskap om de nationella minoriteterna

Poddens syfte är att synliggöra och öka kunskapsnivån om Sveriges nationella minoriteters kultur och minoritetsspråk. Det är Region Gävleborg som har lanserat om en poddserie.

De menaratt det finns ett särskilt behov av plattformar när det gäller Sveriges nationella minoriteter. Tanken är att podden ska fungera som fortbildning. För oavsett vad du jobbar, politiker eller tjänsteperson, eller om du arbetar inom den offentliga, ideella eller privata sektorn så finns behovet av fortbildning och ökad kunskap om de nationella minoriteterna och dess kultur.

Frédéric Thiabaud, kulturstrateg på Region Gävleborg är ansvarig för det redaktionella arbetet i Kultur Gävleborgs poddserie, där gäster, som på olika sätt arbetar i länet för att sprida kunskap och kultursatsningar om Sveriges nationella minoriteters kultur och minoritetsspråk, bjuds in.

Podden ska utvecklas och det kommer finnas möjlighet att kontakta poddredaktionen för att diskutera att producera ytterligare avsnitt (vid intresse kan man mejla kulturpodd@regiongavleborg.se).   

Initiativet till podden ligger hos Kultur Gävleborg och Region Gävleborg som nyss lanserat sin podd som ett av flera verktyg.

Än så länge finns program om sverigefinnar, romer, samer och tornedalingar.

Här finns poddserien: www.regiongavleborg.se/minoritet/poddserie

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS