Projektassistent i romska dialekten resande romani

foto pixabay

Projektassistent i romska dialekten resande romani vid språkcentrum romska

Institutet för språk och folkminnen (Isof) söker Er som vill vara med och främja användningen av resande romani i Sverige! Du arbetar på uppdrag av Nationellt språkcentrum i romska.

Uppdraget

Du ska identifiera behov av åtgärder som finns för att öka användningen av resande romani i Sverige.

Uppdraget innebär att planera och genomföra träffar med språkbärare och talare av resande romani, genomföra intervjuer, dokumentera och sammanställa identifierade behov och möjliga revitaliseringsinsatser för målgruppen.

I uppdraget ingår också att genomföra minst en revitaliseringsaktivitet med ungdomar.

I uppdraget kan det ingå att ta fram informations- och presentationsmaterial samt sprida information vidare via sociala medier och andra kanaler.

Din bakgrund

Du har minst 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande som myndigheten bedömer likvärdig. Du har språk- och kulturkompetens och ett etablerat nätverk inom målgruppen. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt god It-vana. Du har erfarenhet av att ha arbetat med frågor som rör de nationella minoriteterna och minoritetsspråken.

Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning, erfarenheter av offentlig förvaltning och projektledning. Även erfarenhet av arbete med revitalisering av den romska dialekten resande romani är meriterande.

Dina egenskaper

Som person är du resultatinriktad och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du jobbar både självständigt och samarbetar med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Tjänsten passar dig som är relationsskapande och har en pedagogisk förmåga dvs. att du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och hur du ska bemöta det. För tjänsten kommer vi särskilt att värdesätta personliga egenskaper.

Om Isof

Isof är en statlig myndighet som samlar in, bygger upp och sprider kunskap om språk och kultur i vårt flerspråkiga Sverige. Vi finns till för alla och är en resurs för många yrkesgrupper, föreningar och organisationer. Vi bistår regeringen med underlag och ger stöd till andra myndigheter. Läs mer om oss på vår webbplats isof.se/uppdrag!

Om etableringen av nationella språkcentrum

Isof har i uppdrag av regeringen att inrätta språkcentrum för de nationella minoritetsspråken finska, jiddisch, meänkieli och romska. Nationella språkcentrum ska ge språkbärare i hela landet möjligheten att behålla, ta tillbaka och utveckla sitt språk – så att de nationella minoritetsspråken kan leva vidare i Sverige.

Övrigt

Placering är Enheten för språkcentrum, placeringsort kan variera.

Vi söker ett antal personer som ska jobba under hösten 2023. Sysselsättningsgraden kan diskuteras. Visstidsanställning tillämpas.

Tillträde är enligt överenskommelse.

Är du intresserad? Välkommen att skicka din ansökan i form av CV och personligt brev! Sista ansökningsdag är 15 augusti 2023. I ditt CV ska det framgå år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Ladda även upp relevant dokumentation som styrker dina erfarenheter och examensbevis/betyg. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktperson: Elina Majakari Enhetschef för språkcentrum, tel 073-461 70 99 eller Harriet Kowalski Avdelningschef, tel 070-220 62 28. Facklig kontaktperson är Eleonor Karman för ST på tel. 070-559 96 23.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS