Recept| Lindbergska tacotårtan, Pannkaka och Risvälling med sylt

Piqsels

Lindbergska tacotårtan

Stek köttfärsen, i med tacokryddan och lite vatten så det kokar ihop sig.

Blanda Crème Fraiche och philadelfiaost + riven ost. Ta lite salsa om du vill.

Tag ett bröd lägg köttfärs på det, ett bröd till där lägger du ostblandningen. varva detta.

Översta ska det vara tortillabröd och riven ost.


Pannkaka

Skär fläsket i småbitar, bryn fläsket lite lätt, smöra en långpanna

Tag 4 dl mjöl 8 dl mjölk 3-4 ägg, lite salt, vispa. Häll det brynta fläsket i långpannan, häll över smeten in i ugnen på 225 grader i 20-25 min


Risvälling med sylt

Koka 2 l mjölk sättes över elden med lite citronskal.

När det kokar ihälles 2 stora matskedar rismjöl som är utrört i lite kall mjölk.

Den kokas sedan i en kvart under ständigt omrörande
Lite salt läggs ner, vällingen upphälles serveras med gelé eller sylt

Vill du vara med och dela recept skicka in det till redaktionen@dikko.nu