Recept| Lite gamla tips och Bönas palt

Bevara skinka förr i tiden

Här ett tips hur man bevarade skinka från förr i tiden . Kan vara lite kul att veta

Det bästa sätt att hålla rökt skinka friska för en längre tid är att omgiva den med en tjock skorpa av lera . Man gör en tjock lergröt som man stryker skinkan med i synnerhet på den sida där det inte är svål . När den första bestrykningen är torr så stryker man ännu en gång och så alltjämt tills skinkan fått ett tjockt och tät skorpa .

Är en gammal teknik för att hålla skinkan frisk en längre tid.

Bönas palt

Palt : riv ett gäng potäter blanda med mjöl tills smeten blir riktigt klibbig.

Ha i fläsk eller köttfärs, för den som vill rulla till stora paltar, häv ner allt i en stor gryta låt koka ca 1 timme.

Å sedan är det bara avnjuta med lingonsylt, bregott x-tra saltat eller aromat!

Dagen efter skär man hyfsat stora bitar som man sen steker, det är inte dumt, det heller.