Romer i Malmö åtalas för grovt bedrägeri och penningtvätt

Foto Anna Lundqvist

En person anställd vid Malmö stads verksamhet för romsk inkludering åtalas för grovt penningtvättbrott efter att tillsammans med fem andra personer ska ha lurat en äldre man på 50 miljoner kronor

Källa: redaktionen
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Sex personer, varav en av dem arbetar med romsk inkludering på Malmö stad, åtalas för grovt bedrägeri och grovt penningtvättbrott. De ska ha lurat en äldre man att föra över närmare 50 miljoner kronor till ett påstått affärsprojekt. Pengarna ska ha gått till lyxkonsumtion. Medarbetaren på Malmö stad misstänks för penningtvätt.

Här kan du lyssna till Radio Romanos rapportering

Enligt Sydsvenskan ska den äldre mannen blivit erbjuden att bli delaktig i lovande investeringar. Men så var inte fallet utan pengarna hamnade på konton tillhörande ”Malmöfamiljen” istället.

Enligt Expressen ska mannen, som är en 80-åriga före detta läkaren, som är målsägande och den huvudmisstänkta av de som åtalas lärt känna varandra redan på 80-talet när den åtalade sökte upp läkaren som patient. I över sex år har han, enligt åtalet, vilseletts att föra över närmare 50 miljoner kronor till den Malmöfamilj som han litade på och trodde gott om. Det är idag totalt sex personer som står åtalade i samma mål, de åtalas för grovt bedrägeri och grovt penningtvättbrott, något som Sydsvenskan var först med att rapportera.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS