Samordnare för utveckling av biblioteksverksamhet sökes i Malmö

Foto Mariana Larsson-Sjöberg

Biblioteken i Malmö söker en utvecklingssamordnare för uppdrag att driva utvecklingsinsatser och samordna romsk biblioteksverksamhet i Malmö.

I arbetsuppgifterna ingår såväl praktiska som strategiska delar och kommer också bestå av flera delmål på vägen mot inrättandet av ett romskt bibliotek i Malmö. Tillsammans med målgrupper och intressenter kommer du arbeta med att etablera ett integrerat romskt bibliotek på Malmö stadsbibliotek. Arbetet ska bidra till att samordna, organisera och utveckla samverkansformer för romsk biblioteksverksamhet på lokal, regional och statlig nivå samt även bidra till kompetenshöjningsinsatser inom verksamhetsområdet. Arbetet innebär också att samverka med forskningsinstitutioner inom området. Det ska också bidra med sakkunskap om ramverk kring mänskliga rättigheter och nationella minoriteter till hela organisationen.

När verksamheten är inrättad ansvarar du sedan för samordningen av biblioteket tillsammans med övriga enheter inom Biblioteken i Malmö.

Du arbetar nära bibliotekets ledning och är organisatoriskt placerad på ledningskansliet som är stadsbibliotekarien och ledningsgruppens stödfunktion för det strategiska ledningsarbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

Är väl insatt i romska kultur- och samhällsfrågor.
• Är kommunikativ och kan formulera dig väl i tal och skrift, främst på svenska men också engelska.
• Har dokumenterad erfarenhet av samordning och/eller projektledning av verksamhet.

Det är meriterande om du:

Är insatt i nationell minoritets- och kulturpolitik.
• Har erfarenhet av eget föreningsarbete och/eller arbete gentemot föreningsverksamhet.
• Har erfarenhet av, och/eller utbildning i, frågor kring mänskliga rättigheter och nationella minoriteter.
• Talar ytterligare något av Malmös stora språk (gärna någon eller flera av dialekterna i det romska språket).

Personliga egenskaper:

För att ha förutsättning att klara uppdraget ser vi att du behöver ha förmågan att läsa in och ta till dig organisationens grunduppdrag och vision och utifrån detta ansvara för att samordna och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta både självständigt och i samarbete med andra, både internt och externt.
Du behöver ha en god kommunikativ förmåga samt ha en fallenhet för att positivt bemöta människor med olika bakgrund och erfarenheter. Du behöver ha vana av (och trivas med) att ha stort ansvar samt motiveras av att arbeta mot mål och deadlines.

Då uppdraget ställer höga krav på självständighet och förmåga att samordna behöver du vara bra på att strukturera, planera och organisera ditt arbete. Eftersom det inte alltid blir som en planerat behöver du också vara okej med att omprioritera, planera om och lösa eventuella problem som uppstår längs vägen. Du behöver med andra ord ha ett flexibelt, positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget. Vi ser fram emot din ansökan!

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid (40h/v)
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Läs mer HÄR

Ansökan

Referensnummer:   20220296

Gör ansökan

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS