Stadsarkivet släpper vårterminens program. Först ut Majgull Axelsson

Stockholmare i vårsolen med utsikt mot Riddarholmen. Fotograf Widfeldt, Olle. Stockholms stadsmuseum.

Under vårterminen erbjuder Stadsarkivet samtal och föreläsningar om personer som bott och verkat i vår stad, platser och händelser som utspelat sig i Stockholm, allt med utgångpunkt i information som finns i arkiven. Årets första gäst den 26 januari är författaren och Augustpris-vinnaren Majgull Axelsson.

Majgull Axelssons uttalande om Resandefolket och hennes ursäkt

Varje onsdag under vårterminen från januari till maj bjuder Stadsarkivet på historiska lunchföreläsningar. Först ut är författaren Majgull Axelsson som i samband med Förintelsens minnesdag berättar om hennes bok ”Jag heter inte Miriam” och om romernas situation under andra världskriget. Under torsdagskvällar under februari och mars håller Stadsarkivet även två samtalsserier, Stockholmsfolk på temat kärlek och sexualitet och Stockholmsplatser på temat brottsplats Stockholm.

Stadsarkivets evenemang kan du se gratis på plats eller följa digitalt där du är. För att göra ditt besök så tryggt som möjligt hålls det luftigt mellan stolarna och du bokar en gratisbiljett inför varje event. Stadsarkivet följer noggrant Folkhälsomyndighetens riktlinjer och anpassar sig efter läget.

Varmt välkommen till en fullspäckad vårtermin!

Se hela programmet, Stadsarkivets webbplats

Onsdagar kl. 13:00
Onsdagshistorier, Stadsarkivets webbplats

Torsdagar i februari kl. 17:30
Stockholmsfolk – kärlek & sexualitet, Stadsarkivets webbplats

Torsdagar i mars kl. 17:30
Stockholmsplatser – brottsplats Stockholm, Stadsarkivets webbplats

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS