”Utan invandrare stannar Sverige!”

Foto Happy Svensson

Nyligen var jag i Göteborg och åkte sådana här spårvagnar. Det gjorde jag ju ofta när jag växte upp i Göteborg, inget konstigt med det, i Växjö där jag bor nu åker jag ju buss istället. Men det var något som var relativt nytt, som jag inte tänkte på förrän jag kom hem…

Samtliga spårvagnar framfördes av människor som inte var födda i Sverige. Likadant med bussarna här i Växjö, väldigt få, om någon, som körs av etniska svenskar. Och den där listan kan göras väldigt mycket längre, i princip alla serviceyrken så som sjukvård, barnomsorg och andra näringar som fortfarande behöver mänsklig arbetskraft behöver arbetskraft som kommer från andra länder. Och så har det varit under minst 1000 års tid faktiskt.

Det gick jag och funderade över när telefonen ringde och en vän frågade mig vad jag gjorde. Jag berättade att jag funderade på hur det ligger till och drog till med min egen omarbetning av MRF’s gamla kampanj från 1979, ”Utan bilen stannar Sverige!”, nämligen att ”Utan invandring stannar Sverige!”

Det blev mothugg direkt. ”Vad fan menar du?”

”Jo, om alla invandrare bestämmer sig för att dom fått nog av rasism och skit och åker hem på måndag, så rasar det svenska samhället ihop!” Det var och är min bestämda uppfattning och den har stöd i forskningen också.

Men jag och vännen i telefonen blev ovänner, hen hävdade att självklart skulle vi inte gå omkull som nation om alla invandrare åkte hem på måndag? Jo, det skulle vi. Nej, det skulle vi inte… Osv. Men jag hade rätt och hen hade fel. Sverige har haft behov av utländsk arbetskraft långt innan Sverige fanns till och vi skaffade den också bland annat genom våra berömda vikingatåg där vi helt enkelt tog slavar med oss hem från dom nationer där vi härjade.

Därefter följde en period av viss civilisering, Sverige blev till en slags stat men vi saknade fortfarande utbildade människor, Magnus Ladulås importerade arbetskraft till bergsbruken, Gustav Vasa importerade kanslister och fogdar utifrån Europa eftersom vi inte hade folk som hade den nödvändiga kompetensen i landet.

Det fanns helt enkelt inga högre lärcenter inom landet, ville man bli präst fick man åka utomlands för att läsa till det, Sverige fick sitt första universitet 1477. Flera hundra år efter andra länder i Europa.

Och så har det fortsatt genom historien, det vi inte haft tillgång till inom landet, det har vi hämtat utomlands, alltifrån bergsmän och valloner till filosofer och akademiker, för att inte tala om vanliga knegare.

Leif GW Persson har gjort en bra serie på TV4 som heter ”Blattarna som byggde Sverige”, se den på TV4 Play. Den visar hur vi som nation hade behov av arbetskraft och åkte ner och handplockade dom vi ville ha, ratade dom vi inte ville ha och tog hit dom till våra industrier, avlusade dom och satte dom i arbete!

Min äldsta sons morfar blev handplockad efter revolten i Ungern 1956, han har berättat i detalj om hur svenska tjänstemän åkte omkring i lägren och ägnade sig åt ren och skär cherrypicking när dom åkte runt och handplockade akademiker och färdigutbildade yrkesmänniskor i första hand och lät bli att ta hit många andra som kanske bara var vanliga knegare… Maria Robsahm, statistikens och den grävande journalistikens okrönta drottning, har också publicerat i ämnet, bland annat i Motargument. ”Det råder ingen tvekan.”

”Den svenska vården skulle inte klara sig utan dom som är födda utomlands. En fjärdedel av Sveriges vårdpersonal är född utomlands – var tredje läkare. Var fjärde anställd (26%) inom vård och omsorg är född utomlands. Bland läkarna är andelen utrikes födda ännu större – 34%. Bland vårdbiträdena är de 40%. Bland sjuksköterskorna är de 12%, medan de bland undersköterskorna också är en fjärdedel (26%).Samtidigt utgör de utrikes födda 19% av hela befolkningen. Dom utgör alltså en större andel av dem som jobbar i vården än av befolkningen i sin helhet.” Källa: SCB Yrkesregistret

Så, medborgare, hacka i er fakta, sluta upp med att ägna er åt alla former av rasism, le mot en främling och öppna era hjärtan… Jag lovar, det kommer att vara värt det i det långa loppet. Vi är människor och vi behöver varandra…

”Utan invandrare stannar Sverige!”

Happy Svensson
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS