Vem är du som jobbar för DIKKO? – Lillemor

Bästa Lillemor vid fikabordet. Foto DIKKO

Magasin DIKKO har gjort en intervjuserie och frågat sin redaktion och sina närmaste medarbetare vilka de är. Under den här intervjuserien kommer ni få lära känna Britt-Inger Hedström Lundqvist, Linda Lundqvist, Curt Magnusson, Johanna Olsson, Jack Rosell, Stellan Beckman, Sonny Carlsson, Cecilia Hockum och Lillemor Holmlund.

Text: Redaktionen E-post: redaktionen@dikko.nu

Lillemor Holmlund

Lillemor Holmlund tillhör Resandefolket är pensionär, hon är bosatt i Åmål. Ett av hennes stora intressen är att skriva, Lillemor är född med för mycket fantasi, enligt sig själv. Lillemor skriver och berättar gärna om gamla tider och återberätta de historier som hon hört de sina och som de äldre berättat. Ett annat skriveri Lillemor gärna återkommit till är olika berättelser om Småfolket, de gamla hustomtarna som hennes farmor berättat för henne som barn. Där återkommer hon även till gamla tider men använder sig även av småfolket i modern tid och då gärna med en sensmoral. 

Hur länge har du varit en del av DIKKO?

– Hur länge jag arbetat med DIKKO kommer jag inte ihåg. Min roll där är väl att jag då och då skickat in mina berättelser och skrivit insändare där jag fått gjort min röst hörd. Gjort en och annan bild till dem, då jag tycker det är roligt att göra bilder, när mitt bildprogram fungerar. 

– Jag skriver även för Författarcentrum väst, där jag är med i deras antologier. Jag är även med i Le nane dabb , som jag och några till startade för något år sedan. Det är en grupp för resandekvinnor som utsätt för våld i nära relationer. Jag har även varit med och skrivit i Resandefolkets berättelser – Vorsnos Manusch den antologi som getts ut av förlag DIKKO. 

Varför anser du att DIKKO är viktig?

– Det viktigaste för mig när jag skriver i DIKKO och överhuvudtaget är väl månniskans utsatthet på olika sätt. Barnens välbefinnande är mycket viktigt för mig, avskyr barnmisshandel. Det är något som berör mig mycket. DIKKO är viktig för att där får vi information i olika frågor som rör oss resande och andra minoriteter. Dels kan vi göra våra röster hörda själva i form av insändare, reportage etc. 

Vad skulle du vilja att det skrevs mer av på DIKKO?

– Jag skulle vilja att fler resande skrev och berättade bland annat historier. Vi har ju en tradition med att berättar, och det är viktigt att historierna blir bevarade. Jag hoppas fler resande förstår att DIKKO är för oss och inte mot oss.

Vem är du som jobbar för DIKKO? – Britt-Inger
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Sonny
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Johanna
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Jack
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Curt
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Cecilia
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Stellan

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS