Vem är du som jobbar för DIKKO? – Johanna

Magasin DIKKO har gjort en intervjuserie och frågat sin redaktion och sina närmaste medarbetare vilka de är. Under den här intervjuserien kommer ni få lära känna Britt-Inger Hedström Lundqvist, Linda Lundqvist, Curt Magnusson, Johanna Olsson, Jack Rosell, Stellan Beckman, Sonny Carlsson, Cecilia Hockum och Lillemor Holmlund.

Text: Redaktionen E-post: redaktionen@dikko.nu

Johanna Olsson

Johanna Olsson bor med sitt barn och deras katt på Hisingen, Göteborg. Hon är 47 år och har jobbat som lärare på folkhögskola drygt 20 år. Utöver lärarjobb håller hon på med hästar och hästunderstödda insatser (ponnyn och jag hjälper ungdomar i tuffa situationer att orka jobba med skolarbete tillsammans med oss). Johanna tycker om familjen, djur, kaffe och att vara utomhus. Sen njutglor hon gärna i naturen.

Vad är DIKKO för dig?

– Britt-Inger och Linda hittade mig på internet genom gemensamma vänner och nu har jag korrekturläst och redigerat text åt Dik Manusch, DIKKO magasin och åt förlaget sedan tidningarna startade, 2015. Jag har också skrivit nån enstaka krönika i tidningen, om min häst.

HÄR kan du läsa om Johannas Tinker Bri.

– Annars skriver jag mest i andra forum just nu. DIKKO-redaktionen är som en utökad familj, där jag får delta i det viktiga att ge människor en plats att hitta sin röst. Jag lär mig ständigt något nytt (både fakta och nya ord) och tidningen bidrar med en samlingsplats för stort och smått, både för gruppen Resande/Romer och andra. Jag använder ganska ofta artiklar på skolan där jag jobbar.

Vad är din roll på DIKKO?

– Att korra text är ganska mycket som att lyssna på berättelser. Jag hör alla era röster när jag läser, som när jag var liten och lyssnade på de vuxnas prat utan att de märkte att jag var där. Mitt jobb är att hitta musiken i era texter och putsa lite så att era röster hörs ordentligt, utan att det märks att jag varit där och petat.

– Övrigt engagemang är bland annat fackligt, antifascism, mänskliga rättigheter och arbete för en god arbetsmiljö för unga i skolan. Jag är väl någon slags redaktionsmaskot? Gör lite av allt som kan behövas!

Vem är du som jobbar för DIKKO? – Britt-Inger
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Sonny
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Johanna
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Jack
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Curt
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Cecilia
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Lillemor
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Stellan

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS