Vem är du som jobbar för DIKKO? – Curt

privat bild

Magasin DIKKO har gjort en intervjuserie och frågat sin redaktion och sina närmaste medarbetare vilka de är. Under den här intervjuserien kommer ni få lära känna Britt-Inger Hedström Lundqvist, Linda Lundqvist, Curt Magnusson, Johanna Olsson, Jack Rosell, Stellan Beckman, Sonny Carlsson, Cecilia Hockum och Lillemor Holmlund.

Text: Redaktionen E-post: redaktionen@dikko.nu

Curt Magnusson

Curt Magnusson är 79 år och bor utanför Ulricehamn. Han är en av de som varit med länge. Han och Linda startade bland annat föreningen RUNG 2013. Det innebär att Curt även var med på Dik Manusch-tiden.

Berätta om dig själv och vad du gör som pensionär?

– Vi åker runt med husbilen. Vi har nyss kommit hem från en runda runt Vättern. En tredagars tur, där vi gick omkring i Karlsborg där jag gjorde lumpen och fick uppleva minnen från 1962 -63 då mitt liv startade kan man säga. Jag lever i dag med en kvinna som är i samma ålder, och vi gör lite kortare turer med husbilen, orken är ju inte som den var förr. Vi åker mest runt Bohuslän och öarna runt. Vi ska försöka komma i väg till Öland på deras skördefestival annars gör vi vad vi känner för och orkar med.

– Jag är inte så aktiv längre, men så är jag ju ingen ungdom direkt och orken försvann med alla läkarbesök. Jag som tidigare aldrig varit sjuk är idag, som Britt-Inger uttryckte det, är den som är snygg. Och kanske måste någon vara det också.

Varför anser du att DIKKO är viktig?

– För mig är frågorna som rör barnhemmen fortfarande viktiga. Eftersom jag var barnhemsbarn från fyra års ålder tills jag gjorde det militära kan jag aldrig släppa det. Staten tog oss resandebarn och satte oss på barnhem, så de frågorna är fortfarande viktiga för mig. Men också frågor som rör mänskliga rättigheter och frågor som handlar om människor generellt. DIKKO precis som RUNG hjälper den lilla människan, och tar parti mot orättvisor. Det har alltid varit viktigt för mig personligen och därför är också DIKKO viktig. Någon måste stå upp för de som inte har någon egen röst och det gör DIKKO, precis som RUNG alltid har gjort.

Vad skulle du vilja att det skrevs mer av på DIKKO?

– Jag skulle vilja se mer berättelser och skrönor. Det är alltid roligt att läsa om hur det var förr. Men även berättelser som handlar om människorna och deras vardag och liv.

Vem är du som jobbar för DIKKO? – Britt-Inger
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Sonny
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Johanna
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Jack
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Curt
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Cecilia
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Stellan

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS