Vem är du som jobbar för DIKKO? – Sonny

Foto Mary Lou Berzén

Magasin DIKKO har gjort en intervjuserie och frågat sin redaktion och sina närmaste medarbetare vilka de är. Under den här intervjuserien kommer ni få lära känna Britt-Inger Hedström Lundqvist, Linda Lundqvist, Curt Magnusson, Johanna Olsson, Jack Rosell, Stellan Beckman, Sonny Carlsson, Cecilia Hockum och Lillemor Holmlund.

Text: Redaktionen E-post: redaktionen@dikko.nu

Sonny Carlsson

Sonny Carlsson är 58 år gammal och han bor i Västerbotten. Sonny har varit skrothandlare hela livet, och älskar musik och sin familj. Ofta sjunger han och spelar gitarr tillsammans med de barn som finns hemma, eller ute på ställen där han träffar Resande och andra. Sonny har arbetat på DIKKO i drygt två år, mest med kulturfrågor, men han har även skrivit om frågor som rör barn, och skrivit inifrån svenska anstalter. För Sonny är det viktigast att belysa frågor som rör orättvisor.

Mycket av arbetet med DIKKO handlar om ideellt arbete så hur försörjer du dig, alltså vad är ditt lönearbete?

– Jag försörjer mig som skrothandlare, men får ibland också gig på olika ställen.

Varför anser du att DIKKO är viktig?

– Jag tycker att DIKKO är en viktig tidning som belyser frågor som inte så många andra vill ta i, till exempel hur ungdomar behandlas, bland annat på institutioner.

– Sen fyller DIKKO en viktig funktion genom historieberättande. Vi Resande har alltid åkt runt och förmedlat nyheter till varandra och andra. Nu är det inte så längre, och då försvinner en del av vårt arv och våra traditioner. DIKKO har gjort ett viktigt jobb i att se till att berättandet mellan Resande inte dör ut, även om det nu sker via nätet, i digital form.

Vad skulle du vilja att det skrevs mer av på DIKKO?

– Jag skulle gärna se att fler Resande skulle använda sig av DIKKO för att förmedla skrönor, berättelser och musik, och att använda DIKKO som den positiva plattform det trots allt är, istället för att sitta och klaga på andra på sin privata Facebook-sida. Jag minns inte att Resande var sådär skvallerkärringaktiga förr, men det kanske är jag som minns fel.

– För övrigt tycker jag att alla människor borde få vara sig själva, bara de är snälla mot andra, avslutar Sonny intervjun.

Vem är du som jobbar för DIKKO? – Britt-Inger
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Sonny
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Johanna
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Jack
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Curt
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Cecilia
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Lillemor
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Stellan

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS