Ygeman (S) vill se tydligare kriterier i klassningen av utsatta områden

Fotograf Kristian Pohl/Regeringskanslie

Integrationsminister Anders Ygeman (S) vill se tydligare kriterier i klassningen av utsatta områden. En hög andel boende med utomnordisk bakgrund kan bli ett nytt mått och har inspirerats av Danmark, menar han i en artikel i DN.

Man kan säga att det återigen är kris i befolkningsfrågan

Det var i söndags Dagens Nyheter publicerade en intervju med integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) där han bland annat sa att han ”tror att det är dåligt att ha områden där majoriteten har utomnordiskt ursprung”.

Det är urbota korkat att uttala sig på det sättet, säger Anders Ygeman som svar på det Lars Ohly (fd V) twittrat om att ”Så talar en rasist”.

När han gästade han Nyhetsmorgon för att besvara den kritiken som han fått och då passar Sofia på att ställa frågan ”Skulle du själv kunna tänka dig att bo i ett utsatt område?”. En fråga som ministern inte riktigt ville svara på.

Både internt inom Socialdemokraterna och från andra partier fortsätter kritiken mot Anders Ygemans (S) efter hans uttalanden om utsatta områden. Att införa en gräns för hur stor andel utomnordiska personer som får bo i ett område är helt fel, enligt Tony Haddou (V). – Det är rasistiskt, säger han i SVT:s Aktuellt.
Lyssna till deras debatt HÄR

Anders Ygeman talar om förskolor där barn inte får lära sig svenska ordentligt. Det är ett jättestort problem. Låt oss då satsa pengar på att förskolorna är så bra att barnen lär sig svenska. Om de däremot är födda i Sverige eller är födda utomlands, det är inte en faktor i detta, säger Märta Stenevi.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS