Boksläpp, sagostund och skapande ”Maja går till parken”

Författaren Mia Taikon läser ur den sprillans nya barnboken ”Maja går till parken”. Maja är en liten romsk flicka som lever i en stor familj. Familjen består av mamma, pappa, storebror och lillasyster, men också farmor och farfar. I den här boken går Maja med sin storebror och lillasyster till parken, och träffar djuren som bor där. Boken läses både på svenska och kelderáš.

Källa: Facebook

Lördag den 18 november klockan 13.00

Evenemang av É Romani Glinda och Tranströmerbiblioteket Medborgarplatsen
Tranströmerbiblioteket Medborgarplatsen
Offentlig  · Alla på och utanför Facebook

Därefter blir det skapande i bibliotekets ateljé. För barn i alla åldrar.

I den här pekboks serien kommer ni träffa Maja, en liten romsk flicka och hennes familj. Tillsammans med Maja får barnen möjligheten att lära sig sina första ord på romska.

Eva Wijks illustrationer får barnen att känna igen sig i den romska kulturen. Serien är en del av revitaliseringen samt ett steg i att öka läsförståelsen av det romska språkets olika varieteter.

Evenemanget sker i tillgänglighetsanpassade lokaler.
É romani glinda i samarbete med Tranströmerbiblioteket. Med stöd av Stockholm stad, Statens kulturråd och region Stockholm.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS