Välfärdssamhällets baksida #ÖppnaPorten

pixabay

Det är skillnad att vara hemlös under sommaren och sova under bar himmel mot för nu på vintern när termometern kryper neråt. Vintern är här och med den en tid för de hemlösa som gör att de riskerar att frysa ihjäl.

Författare: redaktionen
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Aktuellt återigen – Det är kallt – Vi har hemlösa ute och myndigheter som inte tar ansvar – #ÖppnaPorten – Gör skillnad –

En dörr på glänt kan vara skillnaden mellan liv och död i vinterkylan

I år kom dessutom vintern tidigt, och i hela landet. Något som skapar större problem även i de södra delarna i landet med att folk fryser och inte har någonstans att bo. Hemlösheten har ökat och våra sociala skyddsnät har utarmats. Stadsmissionerna i våra olika städer säger att de ser en ny typ av hemlöshet. Personer som tidigare kunde få boende står nu utan.

Att människor är utan bostad beror inte på missbruk, utan det beror på ohälsa och andra omständigheter och idag orsakar det ekonomiska läget ofta att människor hamnar i situationer där de blivit hemlösa.

Vi på DIKKO menar att det är en skam att vi som samhälle inte hjälper de som har det svårt. För oavsett varför hemlösheten ökar så måste vi som samhälle ta hand om personerna. Det kunde varit DU som var hemlös. Ingen av oss vet med säkerhet hur våra liv kommer se ut. Det händer saker i livet som vi inte kan påverka, men som kan påverka oss på ett sätt som vi inte räknat med.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte bara är i de stora städerna hemlösheten finns. Det vi generellt kan se är att samhället inte tar inte hand om de svagaste utan lämnar dem ute i kylan. Idag ser vi också att trycket på utskänkningen av gratis mat och måltider ökar. Människor har generellt sämre ställt idag och då handlar det inte bara om människor i utanförskap utan om barnfamiljer och ensamstående.

Vi måste som samhälle hjälpa de personer som mår dåligt, oavsett på vilket sätt de mår dåligt eller varför. Det spelar ingen roll varför hemslöheten har uppstått, alla måste få den hjälp de behöver. Hur vi tar hand om de svagaste i vårt samhälle visar hur vi är som samhälle. Och det vi måste fråga oss är; vill vi vara ett samhälle som inte tar hand de personer som behöver det bäst.

Vi får aldrig glömma att det är vi som ÄR samhället. Det är vårt ansvar att se till att alla människor får den hjälp de behöver. Men fram till dess #ÖppnaPorten

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS