En Romsk dag på Gammlia i Umeå

Under gårdagen befann sig Willy Stenbäck på Gammlia, Västerbottens museum, för att avnjuta musiken, trevligt sällskap och för att representera magasin DIKKO, prata om Resande och Romer för de som gick förbi och sälja böcker för förlag DIKKO.

Det blev en fantastisk dag med romsk musik, glada barn och karaoke som gav de hugade en möjlighet att ta plats på scenen och leva ut sina drömmar om att vara en stjärna. Musikerna Viki Baltzar med orkester (Savonlinna/Finland) råkade dessvärre ut för en bilolycka och kunde inte komma. Lyckligtvis blev inga skadade.

Foto Willy Stebäck

Barnen kunde besöka Magic Peppes minitivoli som var mycket uppskattat. Vid sagostunden delade Willy ut Bamsetidningar (på romani) och ballonger från DIKKO för barnen att leka med. Även bibliotekscykeln fanns på plats hela eftermiddagen med böcker och pinsmaskin.

HÄR kan du läsa om vilka böcker förlag DIKKO säljer och har på gång.

Foto Willy Stebäck

Det blev i det stora hela en fantastisk dag med sagoläsning och lekar för barnen (och för de vuxna med barnasinnet kvar). Det fina vädret gjorde att det kom en hel del folk. Även de som var ute och flanerade i det fina vädret fick ta del av den romska kulturen som bjöds på.

Foto Willy Stenbäck

Arrangemanget gavs av Västerbottens museum i samarbete med Sinti Roma Råd, med stöd av Region Västerbotten och Umeå kommun

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS