Första World Pride-låten – en global protest mot hbtq-fobi – släpps 25 juli!

Den 25 juli släpper Rainbow Riots världens första låt med World Pride-tema i form av singeln “We Don’t Care”. Låten är en global protest mot hbtq-fobi och blev (om möjligt?) ännu mer relevant i och med terroristattacken mot Oslo Pride. ”We Don’t Care” är skriven och producerad av den queera artisten Petter Wallenberg i samarbete med queera röster från världens alla fyra hörn. Alla intäkter går till Oslo Pride-attackens offer och anhöriga. Från den 1 augusti finns även en av de medverkande artisterna på plats i Stockholm – Alicia Darling – en ugandisk transperson som sedan inspelningen av låten flytt landet och nu lever som hbtq-flykting i Europa.

Det är dags att alla i hela världen går samman mot den våldsamma hat som hbtq-personer möter, från Norge till Nigeria, Iran och Irland, Uganda och USA. Låten “We Don’t Care” är vårt sätt, som queera artister, att bekämpa hat med kreativitet. Jag har gjort den med queera röster från fyra världsdelar, inklusive länder där det är olagligt att vara hbtq. Vi vill visa att alla människor har rätt att vara och älska vem man vill, berättar Petter Wallenberg.

Den 25 juni utfördes en terrorattack mot Oslo Pride där 2 personer miste livet och 21 skadades. Attacken var en fruktansvärd påminnelse om att inte ens Pride-firanden är fristäder från våld och hat mot hbtq-personer. I över 70 länder i världen är det olagligt att vara hbtq, i vissa fall straffbart med dödstraff. Många hbtq-personer tvingas hålla sig dolda för att överleva och efter attacken mot Oslo Pride stiger nu rädslan bland hbtq-personer runtom i världen.

Föreningar, nätverk och media i Sverige uttrycker sin solidaritet med de drabbade i Norge
Oslos Prideparad ställs in efter dödsskjutning
Civil Right Defenders uppmanar till inkludering av romska hbtqi-personer

Det vill den svenske musikern, konstnären och hbtq-aktivisten Petter Wallenberg ändra på. Han har grundat den prisbelönade organisationen Rainbow Riots där han skapar musik och kreativa samarbeten med andra queera konstnärer, ofta i länder där det är olagligt eller kontroversiellt att vara hbtq. 2019 öppnade Rainbow Riots östra Afrikas första hbt-community center, en milstolpe för internationella hbtq-rättigheter, som fördömdes av landets politiker i brittiska tidningen The Guardian.

Exakt en månad efter attacken mot Oslo Pride, den 25 juli, släpper Rainbow Riots den nya singeln “We Don’t Care”. Den är världens första låt med World Pride-tema, som syftar till att mobilisera världen mot våld och diskriminering. Låten har skrivits och producerats av Petter i samarbete med queera röster från världens alla fyra hörn; Afrika, Asien, Europa och Nordamerika. Nu är det lyssnarnas tur att ”resa” världen runt, i en och samma låt!

Smyglyssna på låten redan nu här

Innehållet är inte tillgängligt.
Vänligen tillåt cookies genom att klicka på ”Godkänn” i bannern

“We Don’t Care” är en blandning av olika språk och musikstilar, från rap, gospel och dancehall till afrikansk och indisk dansmusik. Det är ett gränsöverskridande möte mellan professionella artister och marginaliserade röster från det globala regnbågssamhället. Här hörs Sveriges första hbtq-gospelkör Rainbow Gospel, jamaicanska reggaesångaren Mista Majah P som riskerar livet genom att stå upp mot homofobi i Jamaica, jämsides Shivanah, hbtq-flykting i Kenya och dragartisten Tropical Marca, Indiens första queerrappare. Medverkar gör även det queera ugandiska artistkollektivet Rainbow Riots Uganda och rapparen Jwl B från amerikanska queerrapgruppen Yo Majesty. Låtens musikvideo har filmats i Sverige, Uganda, USA, Jamaica och till och med som en Bollywood-produktion i ett tempel i Indien. Resultatet är både en World Pride-låt och en global kampanj för att enas, över nationella och kulturella gränser, mot hat, våld och diskriminering, för allas rätt till frihet och kärlek.

Alla intäkter som genereras via streaming donerar Rainbow Riots till Oslo Pride-attackens offer och anhöriga.

Petter Wallenberg & Rainbow Riots – “We Don’t Care” släpps internationellt på iTunes, Spotify och övriga digitala plattformar 25 juli. 

Från den 1 augusti finns även en av de medverkande artisterna på plats i Stockholm – Alicia Darling – en ugandisk transperson som sedan inspelningen av låten flytt landet och nu lever som hbtq-flykting i Europa.

www.rainbowriots.com

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61