Grötkaka: Höstens bästa frukost, och ett godare och nyttigare sätt att äta havregrynsgröt

Jag hade tänkt fota kakan direkt den kom ut ur ugnen, men blev översprungen av två hungriga tonåringar, vilket är ett gott betyg till en frukost som egentligen består av havregrynsgröt, kokt ägg och en frukt.

Kakan blir fluffig, ganska söt, och väldigt god.
Grundrecept:
1 rivet äpple
1 ägg
1 dl vatten
1 dl havregryn
En nypa bakpulver, och lite kanel

Blanda alla ingredienser. Gräddas i en form i ugnen i ca 25 minuter i ca 160 grader. Något kortare tid om kakan gräddas i muffinsformar.
För den som gillar när livet är en fest går det att ringla på lite honung innan gräddning, och kanske en klick smör. Då får kakan ett knäckigt täcke. Den går att äta som den är, eller med mjölk.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS