Jobb – Utvecklingssamordnare till Biblioteken i Malmö där resursbiblioteket för romani chib ingår

Nu kan du söka jobbet som utvecklingssamordnare på Biblioteken i Malmö. Biblioteken i Malmö (BiM) söker en samordnare kring samtliga nationella minoriteters kultur inom ramen för Malmö stads- och specifikt bibliotekens åtaganden. Arbetsuppgifterna innebär också att driva romsk biblioteksverksamhet på Stadsbiblioteket i Malmö och tillsammans med annan personal ansvara för utvecklingen och kontakten mot Kungliga Biblioteket kring uppdraget som nationellt resursbibliotek för romani chib.

Källa: malmo.se
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Med fantasi och kunskap erbjuder biblioteken i Malmö möjligheter som utjämnar skillnader inom vitt skilda områden så som läsning, berättande, demokratiskt deltagande, kulturengagemang och digital kompetens. Biblioteken i Malmö är en av sex institutioner som ingår i Malmö stads kulturförvaltning. Tillsammans har biblioteken i Malmö drygt 180 medarbetare och cirka 4000 besökare om dagen. Vi är en del i det starka kulturutbudet i staden och är med och driver utvecklingen av den moderna folkbildningen i Sverige. Vi vill ge varje generation malmöbor förutsättningarna att vara medskapande i framtidens biblioteksverksamhet. Arbetssätten fokuserar mer och mer på brukarmedverkan vilket ställer höga krav på flexibilitet, samarbete och lyhördhet hos oss som arbetar här.

Sök jobbet

Arbetsbeskrivning

Biblioteken i Malmö (BiM) söker en samordnare kring samtliga nationella minoriteters kultur inom ramen för Malmö stads- och specifikt bibliotekens åtaganden. Arbetsuppgifterna innebär också att driva romsk biblioteksverksamhet på Stadsbiblioteket i Malmö och tillsammans med annan personal ansvara för utvecklingen och kontakten mot Kungliga Biblioteket kring uppdraget som nationellt resursbibliotek för romani chib.

I arbetet ingår att ansvara för dialogprocesser och det dagliga arbetet kring utveckling och etablering av verksamheten vid Romska biblioteket, tillsammans med övriga enheter inom Biblioteken i Malmö. Genom ett processbaserat arbete där du samordnar fokusgrupper med romska sakkunniga och bibliotekets personal, kommer du arbeta med att utveckla och samskapa verksamhet vid ett integrerat romskt bibliotek på Malmö stadsbibliotek.

Du är organisatoriskt placerad på sektionen Samordning och Processtöd inom enheten Ledningskansliet på stadsbiblioteket.

Kvalifikationer

Du ska ha en för uppdraget adekvat högskoleutbildning och/eller minst 2 års arbetslivserfarenhet inom aktuell sektor. 

Vi söker dig som:

  • Är väl insatt i lagen om nationella minoriteter samt kultur- och samhällsfrågor.
  • Har erfarenhet av samordning och utveckling.
  • Har erfarenhet av kulturproduktion.
  • Är strukturerad, god planerare och organisatör, van att arbeta gentemot mål och deadlines.
  • Har intresse för- och kunskap om litteratur och läsning.

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av, och/eller utbildning i, frågor kring mänskliga rättigheter och nationella minoriteter.
  • Har självständigt drivit samskapande processer och/eller verksamhetsutveckling.
  • Har erfarenhet av eget föreningsarbete och/eller arbete gentemot föreningsverksamhet.
  • Talar något av de nationella minoritetsspråken. Särskilt meriterande är om du talar någon eller flera av dialekterna i det romska språket.

För att ha förutsättning att klara uppdraget ser vi att du behöver ha förmågan att läsa in och ta till dig organisationens grunduppdrag och utifrån det vara drivande i att utveckla verksamheten. Du kommer att arbeta både självständigt och i samarbete med andra, både internt och externt. Arbetet kräver ett metodiskt och transparent arbetssätt. Du behöver ha en god kommunikativ förmåga samt ha en fallenhet för att positivt bemöta människor med olika bakgrund och erfarenheter. Du behöver ha vana av (och trivas med) att ha stort ansvar samt motiveras av att arbeta mot mål och deadlines.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp och arbeta nära kolleger med ansvar för olika rättighetsfrågor. Samtidigt ställs höga krav på självständighet och förmåga att samordna och du behöver ha ett flexibelt, positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget. I uppdraget ingår viss bemanning samt helg- och kvällstjänstgöring.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Alternativa anställningsformer kan diskuteras

Omfattning: 100 % av heltid, 40 tim/vecka

Arbetstid: Dagtid

Löneform: Månadslön

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Tillträde: 2024-02-01 eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Sök jobbet

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS