LO:s Susanna Gideonsson på första maj – regeringen måste vakna

Bild: Christian Mård

På första maj kräver LO att regeringen agerar för att stötta hushållen i den ekonomiska krisen. LO föreslår bland annat permanent höjt barnbidrag med 450 kronor och mer pengar till välfärden.

– Sverige har inte råd med denna sovande regering. Istället för att hitta lösningar på de ekonomiska problem miljontals familjer har försöker de rikta uppmärksamheten mot påhittade konflikter och låtsasdebatter, säger Susanna Gideonsson, LO:s ordförande.

LO kräver på första maj en tillfällig nedsättning av kostnaderna för förskola och fritids samt en permanent höjning på 450 kronor för barn- och studiebidraget. Reformen skulle innebära en lättnad på 1 000 kronor per barn.

– En ordentlig matkasse till familjerna, en politik som skulle märkas på allvar, i stället för Elisabeth Svantessons fräcka uttalanden om att hålla ut, säger Susanna Gideonsson.

– Maten har blivit 15 procent dyrare och regeringen rycker på axlarna. Den enda ekonomiska politik vi sett är skattesänkningar för de med de högsta inkomsterna, säger Susanna Gideonsson.

LO uttrycker också farhågor för en försämrad välfärd när kommuner och regioner inte får de tillskott de desperat behöver.

– Regeringen sover och kommer bara med gammal skåpmat som nya jobbskatteavdrag. Skattesänkningar som åter kommer gynna höginkomsttagare mest. Samtidigt som välfärden svälts ut. Färre lärare, sämre service i sjukvården, längre köer. Det här är inte en framgångsväg för Sverige, säger Susanna Gideonsson.

Susanna Gideonsson talar i Skellefteå på första maj.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS