LSU släpper Sveriges första metodmaterial som samlar uttryck för fem rasismer

Ungdomsrörelsen ska vara en arena fri från rasism. Men för att riva ner rasistiska hinder måste vi lära oss känna igen dem. Från och med idag kan du fördjupa dig i hur olika former av rasismer ser ut och hur du kan bekämpa dem. Nu släpper vi del två av vitickevit.lsu.se i samband med LSU Forum 2022!

LSU:s nya metodmaterial VIT ICKE VIT II ger dig verktyg för att riva ner rasistiska hinder i din organisation. Studiematerialet vänder sig i första hand till barn- och ungdomsorganisationer men kan användas av alla. Det är uppbyggt för att fungera som en studiecirkel vilket innebär att det fungerar bäst när det görs i grupp.

– Varje kapitel fokuserar på en form av rasism: antisvart rasism, antimuslimsk rasism, antisemitism, antisamisk rasism och antiziganism. Det finns dock fler former av rasismer som vi inte berör i detta material, säger Mona Nechma projektledare för VIT ICKE VIT.

Det är första gången som LSU tar ett samlat grepp kring fem olika uttryck för rasism och arbetet har föregåtts av en process med experter på de olika rasismerna. Det är också det första i sitt slag som är fokuserat på ungdomsrörelsens och civilsamhällets utmaningar.

Ta del av VIT ICKE VIT II här!

Kontakt

Mona Nechma
mona.nechma@lsu.se

Källa: LSU

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS