Malmö stad stoppar stödet till Romska kulturcentret medan regionen fortsätter

pixabay

Det finns en olikhet i att agera mellan kommunen och regionen i förhållande till de pengar som betalas ut till Romska kulturcentret.

Orsaken till varför Malmö kommun drar in sina pengar är att de har upptäckt att det har betalats ut pengar till närståendes föreningar som inte gått att spåra. Dessutom bedömer de att stora summor har gått till vad de misstänker är privata omkostnader.

Besluten om att dra in stödet till Romska kulturcentret togs efter en utredning som gjordes i slutet av 2021 när Statens kulturråd blev klar med sin granskning av föreningen Romska kulturcentret i Malmö. I den utredningen visade det sig att flera utbetalningar inte gick att spåra. Kulturrådets beslut efter granskningen blev att avslå föreningens bidragsansökningar.

Region Skåne verkar däremot göra en annan bedömning och de har fortsatt finansiera projekt – de betalade ut pengar så sent som i februari till föreningen.

Källa: svt

Misstanke om ”Stora allvarliga brister” hos Romsk förening i Malmö

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS