MR-dagarna i Göteborg med spännande seminarier och intressanta talare

Foto Evelina Rönnbäck

Emma Frans, Anders Kompass, Hayaat Ibrahim och Nicolas Lunabba är några av de talare du kan lyssna på under Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg den 6-7 december. Programmet är uppdaterat och under två dagar kommer besökarna kunna ta del av över 130 seminarier som arrangeras på temat Demokrati + mänskliga rättigheter = sant!

I år firar svensk demokrati 100 år, men i realiteten är vår demokrati betydligt yngre än så. Programmet under MR-dagarna kommer att uppmärksamma jubileumsåret genom att lyfta både de möjligheter och de utmaningar som demokratin utgör för uppfyllandet av allas mänskliga rättigheter, säger Malin Slätis, projektledare på Mänskliga Rättighetsdagarna.

På forumets två dagar kommer över 100 civilsamhällesorganisationer och offentliga aktörer samlas och arrangera över 130 programpunkter och ett 70-tal utställningar. Programmet lyfter ett brett spektra av frågor, allt ifrån diskriminering till desinformation, delaktighet och digitalisering kopplat till demokrati och mänskliga rättigheter.

Vi är stolta över att kunna presentera ett program som är fullspäckat med spännande seminarier och intressanta talare. Årets program erbjuder något för alla, såväl den insatta tjänstepersonen som den nyblivna studenten, säger Malin Slätis.

I september så togs deltagartaket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar bort och MR-dagarna i Göteborg kommer således att genomföras fysiskt på plats på mässan, något som är efterlängtat.

Vi är många som har längtat efter att äntligen kunna ses igen och ta del av program och utställningar på plats. Samtidigt vet vi att pandemin inte är över så vi kommer att skapa förutsättningar för våra besökare att mingla och nätverka på ett ansvarsfullt sätt, säger Malin Slätis.

Bland årets medverkande finns Daniel Poohl, vd och ansvarig utgivare för tidningen Expo, Hanna Wallensteen, psykolog, Olga Persson, förbundsordförande Unizon, Carin Jämtin, generaldirektör Sida, Aida Badeli, språkrör Grön Ungdom, Barbro Westerholm, riksdagsledamot Liberalerna, Nazha El Khalidi journalist Equipe Media, Paul Hunt, chief commissioner New Zealand Human Rights Commission, Cecilia Ruthström-Ruin, ambassadör för mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer, Nisha Besara, ordförande för War Child Sverige, Jenny Wik Karlsson, verksamhetschef Svenska Samernas Riksförbund, Elena Namli, professor i Teologisk etik och många fler.

Icke att förglömma så finns Magasin DIKKO finns med på Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg Måndag 6 december 2021 16:00 – 16:30 Lilla scenen

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS