Nyheter| Forum för levande historia har fortbildning och exkursionsresa: Förintelsens romska minnesplatser i Polen

Minnesmärke över europeiska romer som mördats under nazismen. Berlin, Tyskland. Foto: Wikimedia Commons

INRIKES| Forum för levande historia anordnar lördag 26 oktober 2019, kl. 11:30 till onsdag 30 oktober 2019, kl. 17:30- Stockholm en, Fortbildning och exkursionsresa: Förintelsens romska minnesplatser i Polen

Välkommen till fortbildning för att studera folkmordet på romer under Förintelsen, 26 – 30 oktober 2019

Fortbildningen består av ett förseminarium  i Stockholm och en resa till romska minnesplatser i Polen och riktar sig till lärare och representanter för romska föreningar.

Syftet är att deltagarna ska få kunskaper om det romska folkmordet under Förintelsen genom att studera den nazistiska raspolitikens yttringar och konsekvenser. Genom att studera aktörernas agerande och vad olika platser bär på för minne hoppas vi att deltagarna ska inspireras till att inkludera och utveckla denna del av historien i sin undervisning och att representanter för den romska minoriteten ökar sina kunskaper om de mörka delarna i Europas historia, som direkt kom att beröra många av deras förfäder, skriver Forum för levande historia i kalendariet.

Med fortbildningen vill Forum för levande historia också erbjuda en mötesplats för lärare och yrkesverksamma eller studenter med romsk bakgrund att mötas och utbyta erfarenheter om historia och pedagogik.

Läs mer här: 

fortbildning_och_exkursionsresa_till_polen_2019.pdf

För frågor om resan, kontakta oss via mejl på stefan.andersson@levandehistoria.se eller telefon 08-723 87 67

Tid och plats

När:lördag 26 oktober 2019, kl. 11:30 till onsdag 30 oktober 2019, kl. 17:30
Var:Forum för levande historia, Stora Nygatan 10-12 i Gamla stan
För vem:Lärare på högstadium, gymnasium eller folkhögskola, som undervisar i SO, historia, samhällskunskap, svenska, religionskunskap och representanter för romska föreningar.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu