Nyheter| Joel ”The Gypsy Pitbull” Hernandez drömmar om UFC

UTRIKES| ”Jag vill vara ett föredöme för alla unga romer” säger Joel ”El gitano” Hernandez, som drömmer om att mätas i en bur med det bästa i UFC. Han är alltid åtföljd av sin oskiljaktiga romska flagga och en mask från ”tisdag 13”.

Den framtida spanska kampsporten har ett nytt namn: Yoel ”El pitbull gitano” Hernández. Boxaren som alltid kommer ut tillsammans med en Roma-flaggan.

Liksom alla de stora stjärnorna har den egen stil. ”Alla har sin show här, jag är den värsta mardrömmen du kan ha”, förklarar Joel, när han kommer ut i ringen iklädd en mask från tisdag 13-filmen,

Det är en stolthet att bära den romska flaggan, jag vill vara ett föredöme för alla unga i romska etniska gruppen, säger Joel.

Sedan 14 års ålder har han uteslutande engagerad i MMA, en sport han älskar. Hans mål är att nå toppen.

Hans intresse för kampsport kommer från ung ålder. Fadern till Joel Hernandez introducerade honom i boxningsvärlden när han bara var åtta år. Han ville visa att det fanns en väg åt honom istället för gatukriminalitet. Mike Tyson är en förebild, boxaren som vände sitt liv till att bli en mycket lovande idrottare.

I buren kallas Jose för ”gypsy pitbull” namnet har han fått för sin aggressivitet i buret:

Jag är väldigt aggressiv, det är därför de kallar mig pitbull, säger boxaren själv.

Hans enda svaga punkt är nederlag. Med endast en förlust på sin meritlista säger han ”Jag blev deprimerad av den enda förlusten som jag har, jag blir DESILLUSIONERAD”. Han menar att han tar sin styrka inifrån och kan på så sätt övervinna den känslomässiga härdsmältan som uppstår vid en förlust.

Källa UFC

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu

Tidigare publicerad artikel Václav Sivák med romskt ursprung deltar på MMA-galan i Prag