Nyheter| T-shirt till försäljning för att hjälpa romer på Balkan

DIKKO har tidigare skrivit om att Bagir Kwiek och Nuri Selim tänker skapa en välgörenhetskonsert på Facebook den 6 maj till förmån för Romer på Balkan.

Nu har Robert Simonovic tagit fram en t-shirten till försäljning där hela vinsten kommer gå Hristo Kyuchukov fond dit även välgörenhetskonsertens pengar skänks och kommer oavkortat gå till Romerna på Balkan.

Nu behöver vi visa solidaritet och hjälpa romer i Europa under coronakrisen

T-shirten kostar 300 kronor eller en frivillig högre summa, finns i storlekarna 116,128,140,152, 164,176, S, M, L, XL.
Betala till swich 0734327985 ROBERT SIMONOVI
Skicka sen ett sms med ditt namn, storlek och leveransadress.
Glöm inte att skriva storlek och antal också.

På t-shirten  finns trycket OPRE ROMA. Tillsammans med färgerna som finns i den romska flaggan.

Flaggans utformande antogs vid en kongress i Bukarest redan 1933 men för att understryka romernas historiska koppling till Indien enades man om att lägga till ett hjul. Det röda hjulet symboliserar vandringen från Indien samt romernas framåtskridande. Den blå färgen symboliserar himlen (andliga värden) medan den gröna färgen symboliserar jorden.

OPRE ROMA betyder, dagen är inne då vi romer står enade i kampen mot fattigdom, sjukdom, antizigansim, tvångsassimilering och mycket mer.

Det röda fikonbladet representerar våra olika romska grupper som står enade i världen i den fortsatt kampen trots allt blod svett och tårar. Designen är gjord av Peter Sjöstedt.

T-shirten kostar 300 kronor eller en frivillig högre summa och finns i storlekarna 116,128,140,152, 164,176, S, M, L, XL.

Betala till swich 0734327985 ROBERT SIMONOVI
Skicka sen ett sms med ditt namn, storlek och leveransadress.
Glöm inte att skriva storlek och antal också.

OPRE ROMA!

Tillsammans är vi starka.
Redaktionen
redaktionen@dikko.nu