Nytt romskt projekt som ska mynna ut i en antologi 

Författarcentrum Väst har tillsammans med föreningen SIRF och Bagir Kwiek startat ett nytt projekt som ska mynna ut i en antologi och ett antal uppläsningar. Projektet arbetar för att romer och romska berättelser får ta plats i kulturella sammanhang, bygger broar mellan romer och majoritetssamhället, bryter fördomar och ökar kunskap, vilket i sin tur hjälper till att stärka romers ställning och inkludering i samhället.

Vi söker nu romer i Västra Götaland samt Malmö och Stockholm med omnejd som är intresserade av att medverka. Anmäl gärna ditt intresse eller tipsa oss om personer som kan vara intresserade! Projektet riktar sig till den som vill berätta sin egen eller en äldre släktings historia samt utveckla sitt skrivande tillsammans med en skrivcoach och bli publicerad. För att skapa nyanserade bilder med djup och bredd vill vi att texter som berättar om det positiva i den romska kulturen ska ingå i antologin. Vi vill också ge plats åt romsk feminism, romska vardagshjältar och eventuella andra outforskade teman. Vi söker deltagare ur olika generationer.

Välkommen att skicka intresseanmälan eller höra av dig om du vill veta mer: hedvig.vanberlekom@forfattarcentrum.se

Obs! Begränsat antal platser, så intresseanmälan är inte en garanti för medverkan i projektet.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS