Praktikplats för universitetsstudenter och akademiker vid Kanadas ambassad, fokus på det romska samhället

Romska studenter vid den kanadensiska ambassaden den 12 april 2022 (FOTO: Zdeněk Ryšavý)

Kanadas ambassad, i samarbete med Albatros Foundation, tillkännager en urvalsprocess för en studiepraktik avsedd för studenter och nyutexaminerade universitet med kunskap och intresse för den romska minoriteten och ämnen relaterade till den. 

Praktiken är avsedd för ungdomar som vill lära känna verksamheten vid den kanadensiska ambassaden i Prag.

Under den betalda praktiken kommer praktikanten att få i uppdrag att bedriva forskning om olika ämnen, inklusive romernas situation i Tjeckien. Utöver informations- och administrativt arbete bör han också säkerställa besöket och programmet för den kanadensiska ambassadören i det romska samhället.

Studenten eller akademikern kommer att kunna delta i andra projekt relaterade till ambassaden under en period av sex månader. En av villkoren är kunskaper i engelska. Det kommer att vara möjligt att genomföra studiepraktiken i intervallet 10 till 15 timmar per vecka från oktober i år till mars 2023.

Det första urvalet av kandidater för praktiken kommer att utföras av Albatros Foundation, varför ansökningar måste skickas till e-post denisa.makova@nadacealbatros.cz 

Läs mer HÄR

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS