Romer från de ockuperade områdena i Ukraina deporteras till Ryssland, de anses vara ”instabila”

Bostadshus vars mittenparti förstördes helt av ryska luftangreppen mot Borodjanka, Ukraina den 2 mars 2022. Foto Amnesty

Med instabila menas sämre.

Före ”Omsk Civic Association” fanns det en skärmdump av dokumentet som skickades av ministern för regionalpolitik och masskommunikation Anastasia Terpugova till cheferna för landsbygdsbosättningar i Omsk-regionen. I texten förstår man att den ryska regeringen med våld utvisar den romska befolkningen från Luhansk, Donetsk, Kherson och Zaporizhzhia, eftersom de anser att de ”distribuerar förbjudna ämnen och bryter mot Ryska federationens lagar.”

Dessutom kräver Terpugova i dokumentet att man ska stärka kontrollen över publikationer på Telegram-kanaler, eftersom det finns ett missnöje bland ”zigenska ungdomar”, med tvångsutvisning. Ungdomarna har blivit ett märkbart problem för de ryska myndigheterna.

”Detta dokument är ett fruktansvärt och hycklande exempel på verklig nazism, när en hel etnisk grupp diskrimineras och vräks bara på grund av sin tillhörighet. Detta är precis vad Hitlers tredje rike gjorde: det förtryckte och utrotade hela grupper av befolkningen, inklusive romer och judar. I det moderna Ryssland finns det mer och mer fruktansvärt liknande drag med Nazityskland på 30- och 40-talen, och hennes beteende gentemot de ockuperade områdena får alltmer tecken på folkmord, säger Omsk Public Association.

Källa: greenpost.ua

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS