Lärare i Nynäshamn välkomnar en ny Hitler

wikimedia

Vi blev tipsade av en läsare om en lärare som välkomnar en ny Hitler och beskriver den svenska skolan som en ”indoktrineringsanstalt”. Hon är lärare och SD-politiker i Nynäshamns kommun och har under flera år spridit nazistisk propaganda, rapporterar Expressen och Expo.

Jimmie Åkesson försäkrade, i slutet av valrörelsen, att det inte fanns några nazister på partiets valsedlar när svenska folket gick och röstade:

– Vi har inga nazister på våra listor. Om det mot förmodan skulle vara någon kvar så kommer de inte att vara valbara på söndag, sa SD-ledaren i SVT:s stora partiledardebatt.

Men högstadieläraren i Nynäshamns kommun hade slunkit genom det granskande nålsögat. Hon fick flest personkryss i kommunvalet, där Sverigedemokraterna fick 17,8 procent. Och agerar nu stödparti till det borgerliga styret. Hon är också invald i kommunstyrelsen.

Men det har visat sig att Rebecca Ädel tidigare har varit aktiv i högerextrema kretsar. I den granskningen som Expressen och Expo gjorde visar det sig att Ädel mellan 2011 och 2013 arbetade som skribent och korrekturläsare för Svenska motståndsrörelsens propagandasajt Nordfront.

I texterna, som då skrevs agerade hon under pseudonym, där beskriver hon sig som nationalsocialist och varnar för ”rasblandningens ofrånkomliga defekter”. Hon kallade skolan för ”den värsta indoktrineringsanstalt genom tiderna” och menade att skolan syftade till att ”lura barnen till politisk korrekthet”.

Hon använde också återkommande n-ordet om svarta och gillade när en annan person skrev att det behövs en ny Hitler. Hon har också uttryckt en önskan om att någon skulle ”skjuta skallen av” en kvinnlig (svensk) författare som välkomnade en mer etnisk blandad befolkning i ett blogginlägg.

När Expressen frågar Rebecca Ädel om de här uppgifterna svarar hon att det är lögner och avslutar intervjun.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS