Romsk bibli­o­gra­fi i Libris

Fotograf Istvan Borbas/KB

Nu finns en romsk bibliografi i Libris. I den kan du hitta resurser som har koppling till den nationella minoriteten romer och det nationella minoritetsspråket romani chib, i hela Sveriges biblioteksbestånd.

Resursbiblioteket för romani chib har under våren tagit fram en romsk bibliografi. Bibliografin samlar allt material i Libris på olika varieteter av romani chib och resurser av och om romer och romsk kultur på svenska såväl som andra språk. Även audiovisuellt material som till exempel film och musik ingår, samt annat elektroniskt material såsom e-böcker, ljudböcker och talböcker.

Deldatabasen samlar alla skildringar, både positiva och negativa, och innehåller resurser publicerade både i Sverige och i utlandet.

Sök i den romska bibliografin i Libris(Länk till annan webbplats)

I Libris hittar du också information om andra bibliografierLänk till annan webbplats..

Bibliografin produceras av resursbiblioteket för romani chibLänk till annan webbplats. vid Biblioteken i MalmöLänk till annan webbplats. och uppdateras löpande.

Om resursbiblioteken

KB har ett uppdrag från regeringen att finansiera och etablera nationella minoriteters bibliotek, så kallade resursbibliotek. Uppdraget omfattar de nationella minoritetsspråken – finska, jiddisch, meänkieli, romani chib och samiska. Resursbiblioteken ska stödja de kommunala biblioteken i hela landet i arbetet med de nationella minoritetsspråken och de nationella minoriteterna.

Läs mer om vad resursbiblioteken erbjuder och hur uppdraget ser ut.

KB har också tagit fram Bläddra, som är en app för mobil och surfplatta med litteratur på de nationella minoritetsspråken.

Läs mer om Bläddra.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS