Ska regeringskrisen få sitt slut på onsdag?

Så här långt i regeringskrisen. På en presskonferens under måndagen utsåg talmannen Andreas Norlén Stefan Löfven till statsministerkandidat:

Han har nu slutfört sitt uppdrag och meddelat att han har en lösning för att bilda en regering, säger han.

Jag har därför beslutat att nominera Stefan Löfven som statsminister.

På onsdag ska en statsministeromröstning hållas i riksdagen där Stefan Löfven släpps igenom om inte 175 eller fler röstar emot att han ska bli statsminister.

I Morgonstudion säger säger SVT:s politiska kommentator Elisabeth Marmorstein att allt talar för att Stefan Löfven på onsdag röstas fram som Sveriges statsministe.

Efter alla turer de senaste dagarna är väl ingenting helt säkert men jag skulle säga att allt ändå talar för det i och med att C och V är med på tåget. Då återstår den politiska vilden Amineh Kakabaveh, men jag skulle ändå bli förvånad om hon röstar nej i slutändan.

Budgetförhandlingen senare i år kan bli knepiga säger Marmorstein då S måste ta fram en budget med hänsyn både till C och V.

I ST Ekot rapporteras det om att Liberalerna ännu inte har bestämt om de ska rösta emot eller lägga ner sina röster Stefan Löfven som statsminister.

Centern kommer att rösta gult och därmed släppa igenom Stefan Löfven i en statsministeromröstning – men med det följer även krav. Annie Lööf säger att hon litar på Stefan Löfven. Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi upprepar i Aktuellt att de står bakom Löfven, de kommer rösta grönt för Stefan Löfven.

Nooshi Dadgostar V säger att hon kan tänka sig att stötta Stefan Löfven som statsminister, men ska han få igenom sin budget vill de finnas med i förhandlingarna.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS