Ulf Kristersson, är dina tunnor fulla med skit?

Pressbild Ulf Kristersson - foto Moderaterna

I en artikel publicerad i Aftonbladet igår reflekterar den romska advokaten och aktivisten Sunita Memetovic och juristen Henrik Jalalian, över det öppna brev moderatledaren Ulf Kristersson skrivit till Emerich Roth som gått bort. Ulf Kristersson hycklar om Emerich Roth.

Ulf Kristersson, som tidigare varit tydlig med att han ”inte vill kalla SD för rasister” tog därmed med på sig ett par skor han omöjligt kan fylla ut med sina värderingar.

En stor man har gått ur tiden – Emerich Roth har avlidit

Som Metetovic oxh Jalalian skriver i artikeln:

För det är vår uppgift att hålla de överlevandes minnen vid liv. Men vi ska inte bara minnas deras erfarenheter av världshistoriens kanske mörkaste händelser. Vi måste också minnas deras livsgärningar. Vad de stod för. Vad de varnade oss för. 

Emerich Roth ägnade en stor del av slutet av sitt liv till att prata klarspråk om Sverigedemokraterna. Det borde Ulf Kristersson också göra. 

Sverige är ”fullt”

Det är viktigt att belysa de populistiska utspel som görs av politiker som försöker vinna sympatier. För hur mycket än tomma tunnor skramlar, saknar de ändå innehåll. Och när Kristersson hyllar Emerich Roth och hans engagemang för mänskliga rättigheter, samtidigt som han vandrar hand i hand med SD mot framtiden får mig att undra om inte hans tunnor är fulla med skit.

Tstnaden ger hatet näring

Eller för att citera Emerich Roth själv:

Vi som avskyr den ideologi Sverigedemokraterna står för, och vi är en mycket stor majoritet, måste under de kommande åren använda alla de demokratiska medel som står oss till buds för att motverka deras framgångar. Vi måste se till att SD aldrig får en chans att normaliseras. (…) Men tro för all del inte att Sverigedemokraterna är ett parti som alla andra. Sverigedemokraterna är ett dolt nazistiskt parti.

Emerich Roth: Många verkar inte se vad som håller på att ske.

Linda Lundqvist
linda@dikko.nu


Fakta

Henrik Jalalian är utbildad jurist med en bakgrund inom Miljöpartiet som tjänsteperson. Han har varit pressekreterare hos jämställdhets- och bostads­minister med ansvar för stadsutveckling och arbetet mot segregation och diskriminering tillsammans med Märta Stenevi. Han är engagerad i frågor om miljö och mänskliga rättigheter och har arbetat i Europaparlamentet.

Sunita Memetovic har en juriskandidatexamen med gedigen erfarenhet från arbete med mänskliga rättigheter och romska frågor. Hon har ingått i referensgruppen för romsk inkludering – en satsning från kulturdepartementet, arbetat med hedersrelaterad våld och förtryck samt föreläst för offentliga sektorn bland annat gör åklagarmyndigheten om juridiken kopplad till romska frågan. Hon har också pluggat mänskliga rättigheter vid Central European University. Sunita är en av de personerna som finns med i Nätverket mot antiziganism och hon är dubbel världsmästare i karate.

Sunita Memetovic skriver om Europas romer och pandemin
A step closer to protecting the right to beg?
Bert Karlsson är anmäld för hets mot folkgrupp efter uttalande om romer


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS