Alla barn i Sverige lever inte under samma ekonomiska villkor

DIKKO kollage

Alla barn i Sverige lever inte under samma ekonomiska villkor. Det är därför Majblomman finns och stöttar barn i Sverige så att dom kan få det lite bättre i alla fall en kort stund här på jorden.

Majblomman gör ett förnämligt arbete genom att barn hjälper andra barn genom att sälja majblommor. Jag har sålt majblommor när jag var barn och hade inte Majblomman funnits hade min son Gustaf aldrig kunnat åka på en klassresa till England med sin nya klass när han började en ny skola i 6:e klass. Majblomman sköt till den tusenlapp som saknades när jag hade uttömt alla mina egna resurser.

Min grabb fick åka till England och både han och jag var glada för det. Allt väl.

Då gör Sydsvenska Dagbladet ett reportage om den elev som lyckats sälja mest majblommor och därmed skänkt mest pengar till Majblomman. Det råkar den här gången vara en kille som inte är en lintott vilket resulterar i en fullständig hatstorm i Sydsvenskans kommentarsfält.

Särskilt beklämmande är det att läsa vad en del svenska mödrar vräker ur sig om ett 12-årigt barn som hjälper andra svenska barn. Han blir alltså utsatt för hat för att han har varit bäst i landet på att hjälpa andra barn. När ett barn blir så hatat av mödrar till andra barn är det ett bevis på att rasismen i det här landet fått härja fritt alldeles för länge.

Vi kan inte ha det så längre. Vi måste ta ställning.

Happy Svensson


Åsa Hägglöf skrev på Facebook för att visa på den orättvisa som finns, men också för att stödja majblomman och därmed de barn och familjer som behöver ekonomisk hjälp i Sverige. Det gillade inte Facebook och därför togs hennes inlägg bort. Därför uppmärksammar magasin DIKKO inlägget så de som inte hann med ska få en chans att ta ställning och om de vill stötta barnen via majblomman. Vill du stödja Murhaf Hamids så kan du gå direkt till hans blombutik HÄR

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS