Handläggare – arbeta med frågor om nationella minoriteter, urfolket samer

Rosenbad i Vinterskrud..Foto & Rosenbad Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Antal platser: 2 

Yrkesbenämning: Departementssekreterare

Stad: Stockholm

Sista ansökningsdag: 2023-05-01

Enheten för språk, nationella minoriteter och arkiv, Kulturdepartementet

Vill du vara med och jobba med frågor som rör nationella minoriteter eller urfolket samer? Har du erfarenhet av handläggande arbete inom statlig myndighet, offentlig sektor eller civilsamhälles-organisation? Vill du ha ett ansvarsfullt och utvecklande arbete i en händelserik och omväxlande miljö tillsammans med kunniga kollegor? Då kan du vara den vi söker!

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Enheten för språk, nationella minoriteter och arkiv (SNA) ansvarar för språkfrågor, frågor om nationella minoriteter och urfolket samer samt arkivfrågor, immateriellt kulturarv och vissa museer. Enheten samordnar även forsknings- och beredskapsfrågor inom departementet.

Till Kulturdepartementet och Enheten för språk, nationella minoriteter och arkiv söker vi nu två handläggare. Arbetsuppgifterna rör frågor om nationella minoriteter eller urfolket samer, arbete med frågor inom enhetens övriga områden kan också bli aktuella. I arbetsuppgifterna ingår det bland annat att självständigt utarbeta underlag till den politiska ledningen, bereda ärenden och driva processer. Du kommer också att arbeta med analys, policyutveckling och uppföljning av enhetens frågor.

Det kan komma att bli aktuellt att arbeta med förberedelser inför och deltagande i internationella möten inom ramen för till exempel EU och Europarådet. Administrativa uppgifter förekommer. Arbetet sker under en fortlöpande och nära dialog med såväl departementets ledning och kollegor inom enheten som med andra departement, myndigheter och organisationer inom det civila samhället. Uppgifterna behöver ibland genomföras under tidspress och du bör därför tycka det är roligt att arbeta under förhållanden där du får vara beredd på det oförutsedda.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se

Din bakgrund Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom relevant område, tillsammans med erfarenhet av handläggande arbete inom statlig myndighet, offentlig sektor eller civilsamhällesorganisation. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av handläggande arbete inom Regeringskansliet och arbete med styrningsfrågor. Har du erfarenhet av arbete med frågor som rör enhetens ansvarsområden och erfarenhet av arbete med komplexa frågor där det finns olika intressen är det meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete med EU och internationella organisationer.

Du behöver ha kunskap om svenskt samhällsliv och statsförvaltning och ha god förståelse för kraven som ställs på arbete i en politiskt styrd organisation. Du har också goda kunskaper i Office-paketet och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Har du kunskap om enhetens sakområden och om EU-arbete är det meriterande.

Dina egenskaper

För att trivas i rollen som handläggare ser vi att du har god samarbetsförmåga, att du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en god kommunikativ förmåga där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du behöver även vara strukturerad där du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är noggrann, kvalitetsmedveten och tar ansvar för din uppgift. Du kan sätta upp och hålla tidsramar. Du har ett gott omdöme och du behöver även ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, då arbetet är föränderligt.

Övrigt

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Vi erbjuder två anställningar.

En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Linda Nordin som är enhetschef, på 08-405 83 74.
Du är också välkommen att kontakta HR-handläggare Malin Hallberg på 08-405 99 00.
Fackliga kontaktpersoner är Eva Stengård för Saco och Susanna Wiener för ST.
Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 1 maj 2023.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 800 personer, varav 600 utomlands. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång och vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Kulturdepartementet ansvarar för frågor som rör kultur, medier, demokrati, det civila samhället och det samiska folkets språk och kultur. Departementet ansvarar också för frågor som de nationella minoriteterna, ungdomspolitik, trossamfund och begravningsverksamhet.

Information om jobbet

Arbetstid & varaktighet
  • Heltid
  • 6 Månader eller längre
  • Vanlig anställning
  • Fast lön

ANSÖK

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS