Jag har en historia jag vill berätta

pixabay

Under rubriken INSIDAN hittar reportage, artiklar och krönikor skrivna av och om människor som är frihetsberövade och deras familjer. Här kommer också publiceras berättelser av de som arbetar på våra institutioner runt om i Sverige. 

Jag har en historia jag vill berätta. Speciellt när samhället ser ut som det gör nu, med alla skjutningar, och att allt fler ungdomar dras in i kriminalitet och mår dåligt. Jag vill förklara vad det innebär med mobbing och vilka konsekvenser det kan få för den som blir utsatt. 

Jag vill göra något bra av de erfarenheter jag fått av mitt liv. Kanske kan jag få någon ung person att inte begå samma misstag som mig. Att se skillnaden mellan rätt och fel. Att våga säga nej till droger, mobbing, kriminalitet. Att säga nej till saker man inte är bekväm med att göra och absolut inte vill göra, men gör ändå bara för att passa in. Jag har stor erfarenhet av psykisk ohälsa, och jag har tagit mig igenom det. 

Jag avtjänar ett långt fängelsestraff. I sommar är jag klar, och är tillbaka ute i samhället igen. Det jag helst av allt vill är att hjälpa andra människor som nu är i den situation som gjorde att jag hamnade här. 

Mitt liv har varit kantat av svåra motgångar. En del av dem vet jag inte hur jag tagit mig igenom. Men jag gav aldrig upp, och utbildade mig till humanistisk socialpedagog, för att jag vill hjälpa människor. 

Den dagen min dotter föddes är samma dag jag åkte in i fängelset. Min far dog av ett självmordsattentat utfört av Isis nere i Irak. Min bror var också där men överlevde.  

Den 14e januari i år fick jag vet att min mor har elakartad cancer. Jag känner en sån rädsla, ångest och maktlöshet över att kanske förlora henne innan jag fått se henne igen. Men jag vägrar ge upp. 

Jag kom som flykting i ett främmande land och har varit utsatt för både mobbing och rasism, och jag vill förmedla till unga människor att aldrig ge upp. Min stora dröm är att få unga människor att se att det alltid finns en väg framåt, och att det finns vuxna som lyssnar. 

Jag är medveten om att vägen dit från där jag befinner mig nu är lång och att det kommer att krävas mycket jobb av mig. Men jag är motiverad och tänker slita som en varg för att nå mitt mål, oavsett antalet timmar, dagar, veckor, månader och år det kommer att ta för att lyckas. 

För min egen skull, och alla barn och ungdomar som behöver en förebild att se upp till. Och för min dotters skull. Jag vill vara en bra förebild för henne. En sån förebild jag själv aldrig hade som liten. 

Samhället befinner sig i fritt fall, och jag tror det finns ett akut behov av insatser och initiativ för att lyckas vända den nedåtgående trend som genomsyrar varje del av samhället. För att lyckas uppnå verkliga positiva resultat behöver vi förena personlig erfarenhet, kunskap och genuin vilja.  

Varje resa börjar med ett enkelt steg framåt och man behöver tro på det man gör för att ha en chans att lyckas. Positiva tankar ackulmulerar positiva resultat. Jag vill göra skillnad på riktigt, och ge vingar till en genuin och levande önskan om att på olika sätt skapa och bidra till en bättre värld. En värld vi med stolthet kan överlämna till våra barn. Jag kommer aldrig att ge upp oavsett vilka hinder som kommer att torna upp sig längs vägen.  

Jag önskar er alla allt gott! 

Alfie Solomons 

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS