Nyheter| ”Motverka hatbrott mot romska EU-medborgare som tigger”

INRIKES| Civil Right Defenders har startat en kampanj för att visa att de som tigger är så mycket mer än bara tiggare. De är människor som vill jobba och göra rätt för sig.

Att städa, jobba på lager eller plocka skräp på gatorna – det är sådant som många EU-migranter mycket hellre skulle vilja jobba med än att tigga. Lördagen den 26/10 anordnar vi manifestationen ”Vi vill jobba, inte tigga” för att uppmärksamma att tiggeri inte är ett val utan ett nödtvång för de människor som kommer till Sverige för att söka försörjning på grund av diskriminering i sina hemländer.

De som jobbar med projektet ”Motverka hatbrott mot romska EU-medborgare som tigger” kommer tillsammans med ett tiotal EU-migranter att gå från Nobeltorget till Stortorget och samla skräp på gatorna. ”Möts vi på lördag så stanna gärna och prata med oss!” Läs mer på evenemangets sida här

Vi vill jobba inte tigga!

Vad? Manifestation för att sprida kunskap om tiggeri i Sverige idag.
Hur? Gatustädning och utdelning av informationsblad.
När? Lördag, den 26 oktober, kl. 13-15
Var? Vi startar vid Nobeltorget och promenerar via Folkets park, Friisgatan och gågatan till Stortorget.
Vem? Bakom manifestationen står Skåne Stadsmissions projekt ”Hatbrott mot romska migranter i Malmö – ett EU-projekt för att motverka antiziganism”, tillsammans med ett tiotal EU-migranter.

Stop Hate Crime against Roma migrants in Malmö

Här är de filmer som är delade än så länge.

Hatbrottsprojektet del 1
Hatbrottsprojektet del 2

Civil Right Defenders hemsida står det att:

Mänskliga rättigheter tas ofta för givet – men även i Sverige sker allvarliga människorättsbrott. Civil Rights Defenders arbetar bland annat med hatbrott, diskriminering och minoriteters rättigheter. Vi bevakar även att mänskliga rättigheter respekteras på landets låsta institutioner. Genom att lyfta frågorna till en politisk nivå vill vi säkerställa att makthavare tar sitt ansvar.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu