Nyhetsbrev Nationella minoriteter

Broschyrer
Statsbidrag romsk inkludering
Den tredje ansökningsomgången för statsbidrag för romsk inkludering avslutades den 1 juni. Om pengar finns kvar när alla beslut är fattade kommer Länsstyrelsen Stockholm att utlysa ytterligare ansökningsomgångar under året. För mer information om bidragets syfte och en lista över hittills beviljade insatser, klicka på länken nedan.
Statsbidrag till kommuner för att främja romsk inkludering

Nytt på minoritet.se
Nu finns det korta animationer om de nationella minoriteternas högtidsdagar efter önskemål från minoriteterna själva.
Minoritetslagstiftningen hittar du lätt i snabbmenyn till höger på startsidan, under ”Genvägar”. tillsammans med bland annat metodstöd. Beställningssidan för Länsstyrelsens och Sametingets informationsmaterial har uppdaterats.
Färgglada sneakers i ring
Nätverksträff – inflytande och delaktighet för barn och unga 
Den 21 september bjuder Länsstyrelsen i Stockholm och Sametinget in till en fysisk nätverksträff som vänder sig till minoritetssamordnare eller motsvarande på länsstyrelser och andra myndigheter. Läs programmet för dagen och anmäl dig via Länsstyrelsen Stockholms kalnderaium.
För frågor, kontakta Sanna Rantamäki på Länsstyrelsen, telefon: 010-223 16 56.
Nå ut till fler med ditt evenemang?
Minoritet.se har en kalender på startsidan där den som vill själv kan lägga in aktiviteter. Det kan vara en konferens, digitalt event, kulturellt evenemang, öppet möte med mera.
Kalendariet på minoritet.se

Utställningar och visningar i sommar
Under sommaren visar Forum för levande historia utställningen Livets trådar med textila verk av den polsk-romska konstnären Małgorzata Mirga-Tas och fotoutställningen Det tysta arvet om folkmordet på romer under Förintelsen.
Den norska filmen ”Ellos Eatnu – Låt älven leva” berättar om Altakonflikten, en dramatisk sammandrabbning mellan norska samer och staten i slutet av 70-talet. P1 Kultur gav den 4 av 5 i betyg.I dokumentären Rosornas by följer Janna Helborn under sju år en romsk familj i en by utanför Milano. Lyssna på en intervju på Kulturnytt i P1.
Nu finns över 150 filmer med samiskt innehåll på Filmarkivet.se. Filmerna är från början av 1900-talet fram till 1980-talet – helt gratis. 

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS