Sveriges museum om Förintelsen besöker Hälsinglands museum

LÖRDAG 4 FEBRUARI 2023 KL. 12:00–17:30

Evenemang av Forum för levande historiaSveriges museum om Förintelsen och Hälsinglands museum

Hälsinglands museum

Längd: 5 h 30 min

Offentlig  · Alla på och utanför Facebook

Sveriges museum om Förintelsen är under uppbyggnad och vi behöver din hjälp. Förintelsen är en del av Hälsinglands historia. I februari besöker vi Hälsinglands museum, där vi vill hitta och lyfta lokal historia och berättelser med koppling till Sverige och Förintelsen.

Den 4 februari besöker Sveriges museum om Förintelsen Hälsinglands museum. Mellan klockan 12 och 16 kommer vår personal att finnas på plats på museet för att diskutera föremål, fotografier, minnen och andra bidrag som du vill berätta om eller skänka. Ta med dig ett tips, din historia eller bilder på föremål med anknytning till Sverige och Förintelsen.

På eftermiddagen presenterar vi museet lite närmare och håller ett program i samarbete med Forum för levande historia och Hälsinglands museum. Programmet lyfter lokal historia och fokuserar här på de interneringsläger som fanns i Hälsingland, fyra läger som bland annat tog emot överlevanden från Förintelsen.

Medverkande i programmet Interneringsläger i Hälsingland:
Niklas Söderqvist, journalist som bland annat har producerat podden Bakom den svenska taggtråden. Daniel Waluszewski, barnbarn till en av de överlevande från Förintelsen som kom till ett av lägren i Hälsingland. Daniel har skrivit boken Med en blick över axeln och som berättar om detta. Elin Thomasson, Hälsinglands museum. Moderator: Marcel Rådström, pedagog på Forum för levande historia.

Evenemanget är kostnadsfritt, till programmet om interneringsläger krävs föranmälan. Se mer information och hela programmet här: https://museumforintelsen.se/…/sveriges-museum-om…/

Arrangör för programmet är Hälsinglands museum, Forum för levande historia och Sveriges museum om Förintelsen.

Programmet ingår i en turné som är ett samarbete mellan Sveriges museum om Förintelsen, Forum för levande historia, olika regionala museum, Föreningen Förintelsens Överlevande och É Romani Glinda.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS