Vem är du som jobbar för DIKKO? – Linda

Magasin DIKKO har gjort en intervjuserie och frågat sin redaktion och sina närmaste medarbetare vilka de är. Under den här intervjuserien kommer ni få lära känna Britt-Inger Hedström Lundqvist, Linda Lundqvist, Curt Magnusson, Johanna Olsson, Jack Rosell, Stellan Beckman, Sonny Carlsson, Cecilia Hockum och Lillemor Holmlund.

Text: Redaktionen E-post: redaktionen@dikko.nu

Linda Lundqvist

Linda Lundqvist är chefredaktör för magasin DIKKO och bor utanför Umeå. Hon finns också med i redaktionen i förlag DIKKO tillsammans med Britt-Inger och Johanna. Förlaget startade 2022. Linda var även med och startade Dik Manusch 2015 där hon skrev ledarna.

Hur länge har du jobbat med DIKKO och Dik Manusch?

– Jag har varit med sedan första andetaget.

Mycket av arbetet med DIKKO handlar om ideellt arbete så hur försörjer du dig, alltså vad är ditt lönearbete?

– När jag inte gör tidning handlar jag med skrot. Eller jobbar som lärarvikarie. Eller föreläser. Eller plockar svamp. Det är inte så jävla noga.

Vilka är dina viktigaste frågor när du skriver i DIKKO?

– Jag skriver oftast om orättvisor. Sen spökskriver jag ganska mycket också. Framförallt äldre resande som inte fått någon skolgång har ibland svårt att omvandla sin fantastiska berättarkonst till text. Då kan jag hjälpa till.

Varför anser du att DIKKO är viktig?

– Jag tycker att DIKKO är viktig för att den handlar om de människor som oftast inte får utrymme i media. För mig är det en demokratisk fråga. Plus att arbetet med DIKKO ger mig möjligheten att träffa många fantastiska människor.

– Resande har en tradition av att åka i runt gårdarna och berätta nyheter, blandat med skrönor. Jag älskar att vi tagit den traditionen in på nätet och driver en sån tidning.

Vem är du som jobbar för DIKKO? – Britt-Inger
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Sonny
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Johanna
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Jack
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Curt
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Cecilia
Vem är du som jobbar för DIKKO? – Stellan

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS