Recept| Kurts kålsoppa, kanelbulle och korv samt Norska våfflor

privat bild

Kurts kålsoppa

Jag strimlar ett medelstort vitkålshuvud fint och lägger i en stor soppgryta. På med kallt vatten så att det täcker kålen, och så i med ett par-tre buljongtärningar. Jag brukar ta mörk oxbuljong

Koka upp och koka sen på svag värme tills kålen blir mjuk. Släng med några kryddpepparkorn (fem-sex stycken blir bra). Salta och peppra efter smak.

Nu är soppan klar, jag gör en sats frikadeller av ungefär 400-500 g nötfärs.

Jag sväller lite ströbröd i mjölk och blandar färsen så den blir rätt lös. Bara salt och peppar behövs, inga andra kryddor, och ägg behövs inte heller.

Sedan rullar jag små frikadeller (köttbullar) och lägger ner i soppgrytan rör om så du får plats med frikadellerna Låt dem koka med i soppan tills de blir färdiga. Skitgott!


Korvskiva på kanelbulle. Eventuellt majonnäs eller bregott mellan.


privat bild