Region Dalarna välkomnar sverigefinnar och samer till samråd

DIKKO kollage

”Under samrådet blir det en workshop om hur Region Dalarna ska arbeta med mänskliga rättigheter, bland annat om inflytande och delaktighet samt anti-diskriminering”, säger Ann-Jeanette Stål, utvecklingsledare nationella minoriteter och samisk hälsa.

Källa: mynewsdesk.com

Workshopen är en del i Region Dalarnas utredning kring hur organisationen kan arbeta för att förverkliga mänskliga rättigheter.

Region Dalarna är förvaltningsområde för samiska och finska enligt lagen om nationella minoriteter. Som ett led i detta bjuds samer och sverigefinnar boende i Dalarna in till samråd med syfte att få kunskap om vilka insatser som är viktiga för Region Dalarna att satsa på.

Samrådet sker på svenska, men möjlighet till tolkning finns. Privatpersoner, intresseföreningar och organisationer för samer och sverigefinnar är välkomna att delta.

Samråd för Sverigefinnar arrangeras den 23 november. Samråd för samer arrangeras den 30 november.

Mer information och instruktion för anmälan: Nationella minoriteter – Region Dalarna.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS