Utvecklingsledare till området romsk inkludering – Stockholms länsstyrelse

Arbetsplatsbeskrivning
Logga in och sök jobbet HÄR
Enheten för nationella minoriteter har ett nationellt uppdrag att verka för att minoritetspolitikens mål uppnås. Vi ska även följa upp minoritetspolitikens utveckling i landet och rapportera detta till regeringen årligen. I uppdraget ingår att främja samverkan och erfarenhetsutbyte mellan statliga myndigheter, kommuner och regioner samt bistå med rådgivning och stöd till dessa aktörer. Vi fördelar statsbidrag och genomför kunskapshöjande insatser. Samråd med minoritetsgrupperna sker även årligen.

Vi har även ett särskilt uppdrag inom romsk inkludering där vi ska samordna, följa upp och genomföra insatser inom ramen för strategin för romsk inkludering. Utöver att stödja och följa upp ska vi här även öka kunskapen om romsk historia, romers nuvarande livsvillkor respektive ställning som nationell minoritet.

Vi behöver nu två utvecklingsledare med inriktning mot romsk inkludering för visstidsanställning under 2023 och söker dig som vill jobba i en dynamisk och kunskapsintensiv miljö där vi alla strävar mot en hållbar utveckling.

Arbetsuppgifter
Som utvecklingsledare inriktad mot romsk inkludering ingår du i en arbetsgrupp som tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifternas genomförande. Arbetsuppgifterna innebär bland annat strategiskt utvecklingsarbete, att ge stöd och rådgivning samt genomföra kunskapshöjande insatser. I arbetet ingår även att föra dialog med romska representanter och andra berörda aktörer. Du kan även bli involverad i vår handläggning av statsbidrag till kommuner för insatser inom romsk inkludering samt i arbetet med vår årsrapportering.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestämmas utifrån din profil och kan till viss del komma att förändras över tid beroende på aktuella behov.

Kvalifikationer
Du ska ha:

 • en akademisk utbildning som myndigheten bedömer lämplig
 • erfarenhet av utvecklingsarbete och/eller kunskapshöjande insatser inom offentlig verksamhet
 • erfarenheter av samverkan mellan olika aktörer
 • god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt

Du ska vara:

 • strukturerad och organiserad
 • lyhörd och prestigelös
 • lösningsinriktad med god samarbetsförmåga
 • driven och initiativrik
 • snabb på att ställa om vid kort varsel
 • pedagogisk och ha en vilja att lära ut
 • utåtriktad och ha lätt för att knyta kontakter med berörda aktörer

Det är meriterande om du:

 • har arbetslivserfarenhet inom området mänskliga rättigheter och/eller nationella minoriteter
 • har erfarenhet från kommun, region eller statlig myndighet
 • har erfarenhet av och förståelse för den statliga tjänstemannarollen
 • talar och/eller skriver något av de nationella minoritetsspråken finska, meänkieli, samiska, jiddisch eller romani chib

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämpligheten för arbetet.

Länsstyrelsen verkar för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Övrigt
Vi arbetar i centralt belägna lokaler i Stockholm och det kommer att finnas möjligheter att delvis arbeta på annan plats än på kontoret.

Ansökningsförfarande
Anställningsform: Särskild visstidsanställning t.o.m. den 31 december 2023.
Omfattning: heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 11 januari 2023
Diarienr: 112-65660-2022

Om Länsstyrelsen
Länsstyrelsen Stockholm är en samlande kraft för en växande och hållbar huvudstadsregion. Genom att ta ansvar för helheten, hittar vi vägar framåt i komplexa samhällsfrågor. Helhetsbilden är en viktig utgångspunkt för oss när vi samverkar med kommuner, myndigheter, näringsliv och andra viktiga samhällsaktörer. På regeringens uppdrag bidrar vi också till att nationella mål får genomslag i vårt län. Hos oss finns experter inom många olika sakområden och vår samlade kompetens har en häpnadsväckande bredd. Här lär du dig något nytt varje dag! Genom en trygg arbetsmiljö, ständigt lärande och förståelse för olika perspektiv rustar vi oss inför morgondagen.

Vår styrka är vår förmåga att ställa om när förutsättningarna förändras – alltid med ansvar för helheten och länets bästa. Läs mer på www.lansstyrelsen.se/stockholm.

Logga in och sök jobbet HÄR

TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Sysselsättningsgrad100%
KontaktMalin Langenfors, 010-2231419
Facklig företrädarePatrik Cederlöf, SACO, 010-2231275Moa Nordin, ST, 010-2231415
Sista ansökningsdag2023-01-11

Källa: Länsstyrelsen Stockholm

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS