Nadja Blom: Domen överklagas

pixabay

Nadja Blom kördes ihjäl på Hisingen i Göteborg. Äldste sonen dömdes för mord. Nu överklagas domen och åklagaren ville även att den yngre sonen ska dömas för mord i hovrätten. Åklagaren yrkar nu på att även den yngre brodern ska få ett livstidsstraff. Den äldre brodern vill frikännas från mordanklagelserna.

Text: Britt-Inger Hedström Lundqvist E-post: britt-inger@dikko.nu

Mordet i Göteborg upprörde den Romska gruppen och många tidningar skrev om det som hänt. Upprinnelsen till domen av bröderna är att Nadja Blom och hennes partner blev påkörda av en bil på Hisingen i Göteborg. I bilen som körde på Nadja Blom satt hennes söner. Nadja dog och partnern skadades svårt men överlevde.

Mamma misstänks ha dödats av sina söner.

Händelsen skapade många spekulationer, handlade det om ett hedersmord eller inte, definierar heder minoriteten Romer, eller inte. Vi på DIKKO gjorde därför ett undersökande reportage där minoriteten själva fick berätta vad de ansåg. Resande/Romer berättar om sin syn på hedersrelaterat förtryck och krisi och Heder, hederskultur och hedersvåld.

GP uppmärksammade även den tragiska händelsen, de gjorde en hel reportageserie, fick pris för grävet, och använde en vinklingen som ifrågasattes av magasin DIKKO i två ledare. Vi är inga gatuhundar ni får godhetspoäng för att adoptera, Göteborg och Guldspaden som skottade skit över ett folk.

Den äldre brodern dömdes i tingsrätten för bland annat mord och mordförsök. Men han nekar till att ha velat skada sin mamma. Döms till livstids fängelse för mord och försök till mord på Långströmsgatan.

DIKKO fick in en insändare som ansåg att våra även kommuner ute i landet borde se över hur de agerade. Alla som arbetar med romsk inkludering och legitimerar Krisi bör sparkas

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS