Presskonferensen om anmälningplikten

I dag 8.30 på torsdagen håller migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) en pressträff tillsammans med Ludvig Aspling (SD), Christian Carlsson (KD) och Fredrik Malm (L). Då presenterade de det omdiskuterade utredningsdirektiven för anmälningsplikten av personer utan uppehållstillstånd.

Text: Redaktionen

Det har under de senaste dygnen framkommit att det finns en djup spricka mellan Tidöpartierna och då framför mellan L och SD som har olika syn på frågan.

En källa från SD uppger för TT att partiet har haft starka synpunkter på att Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm ska delta när direktiven presenteras. Malm har retat upp sverigedemokrater genom att offentligt utlova att skolpersonal inte ska omfattas av en anmälningsplikt.

Aftonbladet uppger SD-källor att det väckt krav på att Fredrik Malm inte ska medverkar vid den planerade pressträffen. Trots detta stod idag SD:s Ludvig Aspling och L:s Fredrik Malm att stå sida vid sida på pressträffen och säger att det inte funnits någon diskussion om Malms medverkande.

FRA och EU rekommendation till att inte skapa anmälningsplikt något som kommer vägas in i utredningen. Svenska förlag ska vägas mot de svenska lagarna. De flesta länder som har anmälningsplikt har undantagit skolan, något som ska ses över av utredningen.

Se presskonferensen HÄR

Läs också Angiverilagen skapar ett angiverisamhälle

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS