Året som har gått med magasin DIKKO

Det har varit ett händelserikt år där pandemin har varit det som har dominerat och påverkat vårt samhälle på många sätt. Mycket har handlat om de digitala möten och olika event som sänts via internet på ett har sätt som ingen trodde var möjligt.

Magasin DIKKO har under 2021 mer än dubblat läsarantalet. Vi har fått flera nya samarbetspartners och etablerade oss som oberoende media på nätet. Våra fantastiska journalister, krönikörer och bildmakare har gjort ett bra jobb, de har roat, retat och berört oss med sina artiklar och illustrationer.

Magasin DIKKO har under 2021 haft ett samarbete med Critical Romani Studies, Södertörns högskolas som skapat lunchseminarier. Seminarierna har samlat forskare och studenter som vill dela sin kunskap med en bred publik. Ett samarbete som vi hoppas kan fortsätta under 2022.
En annan samarbetspartner är Kärngården som är ett personalkooperativ där vi har ett samarbete kring praktikanter och arbetsträning samt kurser, något som kommer fortsätta även under nästa år.

DIKKOs youtubekanal är ett samarbete med föreningen RUNG och Dunder och snus. Youtubekanalen består av musik, föreläsningar och annat intressant. Den kommer vidareutvecklas under 2022.
Dinglarens väg – Metodboken, är ett samarbete som handlar om den metod som användes när boken Dinglarens väg gjordes. Även denna gång finns föreningen RUNG med tillsammans med magasin DIKKO och alla medskribenter i boken. Det blir en antologi precis som förra gången.

Ett annat samarbete är Manifestation mot statens bildarkiv, som är ett samarrangemang som belyser den raslära som fanns/finns i Sverige som går av stapeln i januari.
Sen under våren 2022 kommer även ett nytt samarbete inledas med Hälsninglands museum kring utställningen Rosa Taikon – konsten och kampen. Här kan ni förvänta er bland annat inspelade föreläsningar.

Magasin DIKKO har funnits med i flera olika sammanhang. Bland annat så har DIKKO funnits med på West Pride, Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg, Konferensen kring framtiden och minoritetsjournalistik på SVT förutom de olika föreläsningar och andra samtal DIKKO pågående finns med i.

Under året som har gått har vi också haft tre personer som har arbetstränat hos oss via AF.

Våra största finansiär under 2021 har varit Kulturrådet. Andra som har bidragit till magasin DIKKOs överlevnad är Socialdemokraterna för tro och kärlek, RUNG vår ständiga samarbetspartner som varit med sedan starten av tidningen, gamla RFHL och privatpersoner som swishat gåvor. Ett stort tack och massor av kärlek till er alla.

Vi behöver finansiärer även nästa år, så om du eller din förening/företag vill hjälpa oss att fortsätta driva tidningen är ni välkomna att höra av er. Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu. Eftersom nästan allt arbete med tidningen sker ideellt så vill vi rikta ett särskilt tack till de människor som swishat in fikapengar till redaktionen som uppmuntran.

En nyhet under nästa år är att vi har börjat titta över situationen på landets fängelser, och flera före detta eller sittande fångar har skrivit i, samt deltagit i artiklar och krönikor. Vi har skapat en flik för detta ändamål som heter Insidan som ligger under KULTUR. Magasin DIKKO har, som alltid, ett särskilt fokus på barnen, och kommer att fortsätta bevaka situationen för barnen till interner vars rättigheter nu är ett gapande svart hål i den barnkonvention som Sverige antagit som lag. Vi har i detta kontakt med såväl föreningen bufff samt barnombudsmannen.

Statistik

Statistiken som är framtagen är perioden 30 november 2020 till 1 december 2021.

Här är de sex mest lästa artiklarna under 2021.

1. Hedersdoktor på Södertörns högskola bedriver antiziganistisk forskning

2. Sonny Carlsson sjunger Hinseberg Blues

3. Vad ska man säga, dagens ungdom alltså…

4. Ny rapport: Finns det en tystnadskultur i Göteborg stad?

5. ”När mamma dömdes blev vi inlåsta

6. Sen lever jag vidare, en joint i taget

Här är de 9 länder som oftast besöker Magasin DIKKO

1.Sweden
2.United States
3.Norway
4.Ireland
5.Finland
6.Germany
7.United Kingdom
8.China
9.Spain

Tack för det gånga året och väl mött i det nya.
Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS